Sekaparifrisbeegolfin Suomen mestaruudet ratkottiin Joensuussa ja Kontiolahdella

Sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailut järjestettiin 4.-5.7.2020 Lykynlammen radalla Joensuussa ja Kontiorannan radalla Kontiolahdella. Yhteensä viikonlopun aikana heittämässä oli 48 paria, joten osallistujamäärä kasvoi hieman edellisvuodesta.

Blomroos ja Ikonen avoimen luokan mestareiksi

Rauman Frisbeetä edustavat naisten hallitseva Suomen mestari Henna Blomroos sekä Jani Ikonen lähtivät sunnuntain päätöspäivään tukevassa johdossa, sillä pari kerrytti lauantain kierroksilta kuuden heiton eron ennen Disc Klupi Kuhmoisen Jenni Karppista ja Samuli Koskista. Johto riitti lopulta Suomen mestaruuteen asti neljän heiton erolla toiseksi nousseisiin Eveliina Saloseen (Valkeakoski Disc Golf) ja Luukas Rokkaseen (Woodpeckers DiscGolf), jotka vastasivat sunnuntain parhaasta tuloksesta. Karppinen ja Koskinen nappasivat pronssia.

Avoimen luokan mitalistit. Kuva: SFL/ Mikko Makkonen

Anttila ja Koljonen hienolla nousulla mestaruuteen

MP40-luokassa Saija Anttila (Riihimäen Frisbeegolf) ja Mika Koljonen (Riihimäen Frisbeegolf) heittivät sunnuntain ylivoimaisesti kovimman tuloksen (+1), joka riitti aina mestaruuteen asti, vaikka pari lähti päätöspäivään kuusi heittoa kärkeä perässä. Hopeiset mitalit ripustettiin Riitta Savolaisen ja Kalle Lehdon kaulaan. Lauantain jälkeen johtaneet Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf) ja Riku Tähtinen (Pieksämäen Ohiheittäjät) tulivat lopulta kolmanneksi.

MP40 luokan mitalistit. Kuva: SFL/ Joen Liitokiekko

MP50-luokassa sunnuntaipäivään lähdettiin jännittävistä asetelmista, sillä Taina Ylelä (Joroisten Urheilijat) ja Maco Moilanen (Joroisten Urheilijat) sekä Pirjo Hollemo (Team Hippo) ja Jukka Kälkäjä (Kempeleen Frisbeeseura) olivat lauantain kierrosten jälkeen jaetulla kärkisijalla. Ylelä ja Moilanen selvittivät sunnuntain lopulta kolme heittoa paremmin, ja tie mestaruuteen varmistui, hopeaa Hollemolle ja Kälkäjälle. Hallitseva mestaripari Kirsi Kaikkonen (Lohjan Liitokiekkoilijat) ja Heikki Savolainen (Talin Tallaajat) lähti päätöspäivään kolmossijalta, ja sen he myös pitivät.

MP50 luokan mitalistit. Kuva: SFL/ Joen Liitokiekko

Kindstedt ja Lappi voittoon junioreissa – hopeasija jaettiin

Kahden heiton johtoasemassa MJ18-luokan päätöspäivään lähteneet Olivia Kindstedt (Porvoon Frisbeegolfseura) ja Tuukka Lappi (Pieksämäen Ohiheittäjät) varmistivat mestaruuden pelaamalla sunnuntain parhaan tuloksen (+5). Viikonlopun kolmeen kierrokseen kaksikko käytti yhteensä 216 heittoa. Silva Saarinen (Riihimäen Frisbeegolf) ja Samu Kesonen (Joen Liitokiekko) heittivät sunnuntaina tuloksen +11 ja Disc Golf Hyvinkään Piitu Oksaselle ja Joni Hiisvirralle merkittiin +8. Oksasen ja Hiisvirran tulos nosti heidät tasoihin Saarisen ja Kesosen kanssa, joten pronssisille mitaleille ei ollut käyttöä, kun hopea jaettiin.

MJ18 luokan mitalistit. Kuva: SFL/ Joen Liitokiekko

Lopputulokset
https://discgolfmetrix.com/1162066&view=result

Kuvia kilpailusta
https://frisbeegolf.kuvat.fi/kuvat/Sekaparifrisbeegolfin+SM+2020+-+Joensuu/

Kirjoittanut: Markus Viljanen