Hämeenlinnassa kisattiin frisbeegolfin Amateur Series -SM-karsintakilpailun merkeissä

Frisbeegolfin Amateur Series -SM-karsintakilpailuiden sarja jatkui Hämeenlinnassa Hämeenlinnan frisbeegolfradalla 4.-5.7.2020. SM-karsintakilpailuissa panoksena ovat kilpailupaikat loppukesästä pelattaviin amatööri- ja junioriluokkien SM-kilpailuihin.

Vuoden 2020 aikana järjestetään yhteensä kuudet Amateur Series -SM-karsintakilpailut. Hämeenlinnan karsintakilpailu oli järjestyksessään kesän viides. Hämeenlinnassa kilpailunjärjestäjänä toimi Hämeenlinnan Discaajat. 

Viilo voittoon jännitysnäytelmässä

MA1-luokassa kisa voitosta oli todella tiukka lauantain ensimmäisistä väylistä aina sunnuntain viimeisiin heittoihin asti.  Lauantain kierroksen jälkeen johdossa oli Harri Lähdesmäki (Ylöjärven Ryhti)(-2) ja yhden heiton perässä jaetulla toisella sijalla oli peräti neljä heittäjää. Lasse Viilo (Tampereen Frisbeeseura) teki sunnuntaina kovan tempun heittämällä päivän ylivoimaisesti parhaan tuloksen -7. Tulos nosti Viilon jaetulta kymmenenneltä sijalta aina kärkeen asti, jaetulle ykkössijalle Lähdesmäen kanssa. Voitto ratkaistiin kaksikon välillä sudden death -ratkaisupelissä, jossa Viilo heitti ensimmäisellä jatkoväylällä avausheittonsa muutaman metrin päähän korista, Lähdesmäen jäädessä kauemmas. Viilo upotti birdieputtinsa ja juhli mestaruutta. Pronssimitalin sai Teemu Honkanen FrisbeeGolfClub Hyrylä).

Laurilalle FA1-luokan voitto

Ringa Laurila (Hämeenlinnan Discaajat) hallitsi FA1-luokkaa koko viikonlopun aina alusta loppuun saakka. Lauantaina viisi birdietä kirjauttanut Laurila hankki heti roiman johdon, kun Cia Cheritti (Disc Golf Vikings) jäi yhdeksän heiton päähän. Johanna Parviainen (Tampereen Frisbeeseura) lähti sunnuntain päätöspäivään puolestaan kuusi heittoa Cherittin takana. Sunnuntaina koko kolmikko pelasi erittäin tasaisesti, kun Laurilan ja Parviaisen tuloskorttiin merkittiin +12, eikä Cheritti juuri jälkeen jäänyt tuloksella +13. Laurila vei mestaruuden lopulta kymmenen heiton marginaalilla, toiseksi tuli Cheritti ja kolmanneksi Parviainen.

Mastersluokkien voitot Savirinteelle ja Ketoselle

MA40-luokassa lähtökohdat sunnuntaille olivat varsin kutkuttavat, sillä lauantain kierroksen jälkeen kolme pelaajaa, Mika Malin (Disc Golf Vikings), Tero Ketonen (Pirkanmaan Frisbeegolf) ja Arttu Pelgonen (Disc Golf Vikings), olivat tasatuloksessa. Lauantain jälkeen kärkikymmenikkökin mahtui vain kolmen heiton sisään. Lauantaina nähtiin myös kaksi hole in onea, kun Malin ja Markku Kivelä (FrisbeeGolf Petäjävesi) onnistuivat tahoillaan.

Sunnuntain parhaista kierroksista vastasivat Jari Lahtinen (Valkeakoski Disc Golf) (-6) ja Tero Ketonen (-4). Kaksikko päätyi kahden pelatun kierroksen jälkeen yhteistulokseen -4, joten voittaja haettiin sudden deathin kautta. Mestaruus ratkesi ensimmäisellä jatkoväylällä, kun Ketonen otti väylältä paremman tuloksen pitkän birdieputin ansiosta. Pronssille itsensä pelasi Petri Huumonen (FrisbeeGolfClub Hyrylä).

MA50-luokassa lauantain jälkeen kolmen heiton turvin Petri Hotaria (Valkeakoski Disc Golf) ja Harri Suikkia (ReTee) johtanut Timo Savirinne (Frisbeegolf Forssa) ei luopunut ykköspaikastaan, vaikkei sunnuntaina tulos ollutkaan lauantain veroinen. Lauantain jälkeen kuudennella sijalla majaillut Marko Teivainen (Riihimäen Frisbeegolf) heitti sunnuntain selvästi parhaan kierrostuloksen ja otti Savirinnettä kiinni viisi heittoa, mutta Savirinne vei mestaruuden lopulta yhden heiton erolla. Savirinteen yhteistulos oli 123 heittoa, Teivaisen 124. Suikki ja Hotari kävivät tiukan taiston pronssista, joka kallistui lopulta Suikin eduksi (125 heittoa). Hotarin sijoitus oli neljäs (126 heittoa).

Isotalo ja Tuohioja nappasivat voitot junioriluokissa

MJ18-luokassa voittoon kiri Leevi Isotalo (Ylöjärven Ryhti) kolmen heiton erolla toiseksi tulleeseen Jere Vanhalaan (Lahden Frisbee Club). Vanhala tykitti lauantaipäivän parhaan tuloksen (-6), mutta sunnuntain kierroksen sujuttua vaisummin (+3), nousi Isotalo päätöspäivänä takaa ohi voittoon. Kolmanneksi sijoittui hienolla nousullaan Matias Puikkonen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat), joka oli ollut lauantain jälkeen vasta kahdeksannella sijalla.

MJ15-luokassa Mikael Tuohioja (Tampereen Frisbeeseura) heitti itsensä lopulta selvään voittoon. Lauantain jälkeen Tuohioja oli tasatilanteessa Topi Elorannan (Lempäälän Kiekko Disc Golf) ja Jimi Petterssonin (Lahden Frisbee Club) kanssa, mutta Tuohiojan päätöspäivän kierros -5 oli niin kovaa luokkaa, etteivät muut pystyneet siihen vastaamaan. Toiseksi nousi lopulta Veikko Mähönen (Hämeenlinnan Discaajat) ja kolmannen sijan otti nimiinsä Iivo Partanen Liitokiekkoseura Mustavaris).

Kilpailun tulokset
https://discgolfmetrix.com/1209866

Kirjoittanut: Markus Viljanen