Sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailut 4.-5.7. Joensuussa ja Kontiolahdella

Sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailut järjestetään Joensuussa ja Kontiolahdella 4.-5.7.2020. Kilpailuratoina toimivat Lykynlammen rata Joensuussa sekä Kontiorannan rata Kontiolahdella. Kilpailun järjestävänä seurana toimii Joen Liitokiekko ry.

Suomen mestaruudet ratkotaan yhteensä neljässä eri luokassa: avoimessa, MP40-luokassa, MP50-luokassa ja MJ18-junioriluokassa. Parifrisbeegolfissa kilpaillaan nimensäkin mukaisesti parina*. Sekaparifrisbeegolfissa parin muodostavat mixed-luokassa ja naisten luokassa kilpailevat pelaajat.

Kussakin luokassa pelataan lauantaina kaksi kierrosta, joista toinen Lykynlammella ja toinen Kontiorannassa. Finaalipäivänä sunnuntaina kilpailun päätöskierros pelataan kaikissa luokissa Lykynlammella.

Joensuussa Lykynlammen radalla ratkottiin Suomen mestaruuksia edellisen kerran vuonna 2018 mastereiden SM-kilpailuiden merkeissä. Kuva: SFL / Sami Vuomajoki

Puolustavat mestarit kohtaavat haastajansa

Viime vuonna Oulussa sekaparifrisbeegolfin avoimen luokan Suomen mestaruuden voittivat Hannele Määttä (Tomoottajat Disc Golf, Kankaanpää) ja Jarmo Aulu (Tomoottajat Disc Golf). Kaksikko puolustaa mestaruuttaan myös Joensuun kilpailuissa. Ennakolta mielenkiintoisia haastajia ovat yhteisratingtulostensa pohjalta muun muassa Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf) ja Luukas Rokkanen (Woodpeckers Discgolf, Kylmäkosken Veikot), jotka voittivat luokan SM-hopeaa vuonna 2018, sekä Henna Blomroos (Rauman Frisbee) ja Jani Ikonen (Rauman Frisbee).

Puolustavat mestarit ovat mukana myös mastersluokkien kilpailuissa. MP40-luokassa mestaruuttaan puolustavat Kristiina Sylman (Talin Tallaajat) ja Tommi Nyberg (Talin Tallaajat). MP50-luokassa kilpailtiin sekaparifrisbeegolfin Suomen mestaruuksista viime vuonna ensimmäistä kertaa. Tuolloin mestareiksi itsensä heittivät Kirsi Kaikkonen (Lohjan Liitokiekkoilijat) ja Heikki Savolainen (Talin Tallaajat).

Junioriluokassa Silva Saarinen (Riihimäen Frisbeegolf) voitti viime vuonna mestaruuden Veeti Sorsan kanssa. Saarinen on mukana myös nyt, tällä kertaa parinaan järjestäjäseura Joen Liitokiekkoa edustava Samu Kesonen.


*) Pelimuodot

Parifrisbeegolfissa kilpaillaan nimensäkin mukaisesti parina. Kilpailijat kiertävät rataa kahden kisaparin muodostamissa ryhmissä, joissa vastinparit tuomaroivat pelikumppaniensa peliä.

Kilpailussa on käytössä kolme eri pelimuotoa:

  • ”Alternate shot”-pelimuodossa parin pelaajat heittävät vuorotellen. Toinen parista jatkaa aina siitä, mihin parin toisen osapuolen heittämä kiekko on jäänyt.
  • ”Tough shot”-muodossa molemmat parin pelaajat heittävät avausheitot, minkä jälkeen samassa ryhmässä oleva toinen pari määrää, kummalta kiekolta pari jatkaa peliä. Näin jatketaan, kunnes kiekko on korissa.
  • ”Best shot”-muodossa parin molemmat pelaajat niin ikään heittävät molemmat avausheitot, mutta pari saa itse päättää, kumman kiekolta he jatkavat peliä. Näin jatketaan, kunnes kiekko on korissa.