Amateur Series -SM-karsintakilpailu huipentui Joensuussa

Joensuussa kilpailtiin 27.-28.6.2020 frisbeegolfin Amateur Series -SM-karsintakilpailun merkeissä. Kilpailuareenana toimi Utran frisbeegolfrata. Kilpailun järjesti Joen Liitokiekko ry.

Kesän aikana ympäri Suomen järjestetään yhteensä kuusi eri SM-karsintakilpailua. Karsintakilpailuissa panoksena ovat kisapaikat junioreiden (1.-2.8. Ähtäri) ja amatööriluokkien (14.-16.8. Oulu) SM-kilpailuihin. 

Pääkkönen kiri FA1-luokan ykköseksi 

FA1-luokassa nähtiin viikonloppuna erittäin tasaväkinen otatus kilpailun kärkisijoista. Avauspäivän jälkeen kilpailua johti Riikka Rautiainen (Joen Liitokiekko). Rautiaisen takana oli todella tasaista: jaetulla toisella sijalla oli kaksi naista, ja vain yhden heiton päässä jaetulla neljännellä sijalla niin ikään kaksi naista. 

Ratkaisevalla päätöskierroksella pelaajajoukosta parhaasta kierrostuloksesta vastasi Maria Pääkkönen (Willimiehen Disc Golf, Lappeenranta), joka pelasi samalla parhaan luokassa viikonlopun aikana nähdyn kierrostuloksen lukemin 65 heittoa (+3). Loistava päätöspäivän kiri palkittiin, ja Pääkkönen voitti kilpailun yhteistuloksellaan 137 heittoa (+13). Rautiainen jäi Pääkkösestä niukasti vain heiton päähän, ollen toinen. Myös kolmossijasta käytiin tiukka mittelö. Yhden heiton turvin kolmossijan nappasi lopulta Henna Rummukainen (Joen Liitokiekko) yhteistuloksella 140 heittoa (+16). 

Kuva: SFL / Joen Liitokiekko

Peltonen MA1-luokan voittoon

MA1-luokan kilpailua johti avauskierroksen jälkeen Pentti Kakkonen (Joen Liitokiekko) kahden heiton erolla Jere Vileniukseen (Järvenpään Frisbeegolf) ja kolmen heiton erolla Joni Peltoseen (Linnan Mando DG, Savonlinna). Päätöspäivänä luokan pelaajista parhaaseen liitoon ylsi Peltonen, joka paransi samalla kierrostulostaan lauantaista yhdellä heitolla. Varmat kierrokset 7 ja 8 alle parin takasivat Peltoselle kilpailun voiton, yhteistuloksella 109 heittoa (-15). 

Kakkonen jäi Peltosesta lopulta kahden heiton päähän ja oli toinen. Kolmanneksi kilpailussa kiri avauspäivän jälkeen jaetulla viidennellä sijalla ollut Miika Sikiö (Joen Liitokiekko) yhteisheitoin 113 (-11). 

Kuva: SFL / Joen Liitokiekko

Mastersluokissa tasaista

FA40-luokassa Minna Gröhnillä (Joen Liitokiekko) oli avauskierroksen jälkeen neljän heiton kaula toisena olleeseen Heini Lindroosiin (Joen Liitokiekko). Asta Iljo (Joen Liitokiekko) oli puolestaan vain yhden heiton päässä Lindroosista kolmantena. Toisella kierroksella kolmikosta parhaassa vauhdissa oli Lindroos, joka paransi kierrostulostaan lauantaista peräti seitsemällä heitolla. Kiri ei kuitenkaan aivan riittänyt kilpailun ykkössijaan. Gröhn piti asemansa, voittaen yhteistuloksella 150 heittoa (+26). Lindroos jäi Gröhnistä kolmen heiton päähän ollen toinen, ja kolmanneksi sijoittui puolestaan Iljo. 

Myös MA40-luokassa kilpailu oli tasaväkistä, ja tasaisuus oli myös valttia kisan kärkisijoja jaettaessa. Avauspäivän jälkeen Vesa Peippo (Simpele DiscGolf) ja Anssi Peltoperä (Deep in the Forest, Kuopio) jakoivat kilpailun kärkisijaa. Kalle Tapola (Pirkkalan Frisbeeseura Aviaattorit) ja Toni Moilanen (Joen Liitokiekko) olivat kaksikosta vain yhden heiton päässä jaetulla kolmossijalla. Peippo pelasi tasaisesti kummankin kierroksen tulokseen kaksi alle parin, ja nappasi kisan voiton yhteistuloksella 120 heittoa (-4). Myös Tapola ja Moilanen jatkoivat varmoin ottein: kumpikin pelasi viikonlopun kierroksensa lukemiin yksi alle parin. Kokonaistuloksissa Tapola ja Moilanen sijoittuivat näin jaetulla kakkossijalle, kummankin yhteistuloksen oltua 122 (-2).

Kuva: SFL / Joen Liitokiekko

MA50-luokassa Janne Toivanen (Linnan Mando DG) teki tarkkaa työtä, pelaten kaksi kierrostaan par-tulokseen. Yhteistuloksella 124 heittoa (0) Toivanen otti myös kilpailun voiton. Jouni Salminen (Deep in the Forest) jäi Toivasesta neljän heiton päähän ja sijoittui toiseksi. Kolmossijan jakoi lopputuloksissa peräti kolme pelaajaa: Juhani Rautiainen (Joen Liitokiekko), Saku Rusko (Linnan Mando DG) ja Pekka Leinonen (Suomussalmen Rasti). 

Pantsari ja Timonen junioriluokkien ykköset

MJ18-junioriluokassa voittoon heitti Eemi Pantsari (Joen Liitokiekko). Pantsari pelasi Joensuussa kummankin kisakierroksensa alle parin, avauspäivänä kahdella heitolla ja päätöspäivänä upeasti peräti seitsemällä heitolla alle parin. Pantsarin ykkössijaan oikeuttanut yhteistulos oli 115 heittoa (-9). Lassi Uusitalo (Joen Liitokiekko) kiri sunnuntain kierroksella toiseksi yhteistuloksellaan 117 heittoa (-7). Avauspäivän jälkeen jaetulla kolmossijalla ollut Kasperi Pakarinen (Deep in the Forest) piti asemansa, ja oli kolmas tuloksella 119 heittoa (-5). 

Kuva: SFL / Joen Liitokiekko

MJ15-luokassa avauspäivän jälkeen johdossa oli Juuso Timonen (Nätkin Annukat, Savonlinna), Tuukka Lappi (Pieksämäen Ohiheittäjät) oli toisena ja Sasu Mähönen (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi) kolmantena. Kolmikosta kukin paransi omia kierrostuloksiaan entisestään sunnuntain aikana, ja kärkikolmikko säilyikin ennallaan loppuun saakka. Timonen voitti kilpailun hienolla yhteistuloksella 113 heittoa (-11), Lappi oli toinen 124 (0) ja Mähönen kolmas 129 (+5). 


Ensi viikonloppuna 4.-5.7.2020 Joen Liitokiekko järjestää Lykynlammen ja Kontiorannan frisbeegolfradoilla sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailut. Myös Amateur Series -SM-karsintakilpailut jatkuvat heti ensi viikonloppuna, tällä kertaa Hämeenlinnassa.