Frisbeegolfin kotimainen kärkikiertue jatkui Talissa

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin avausosakilpailussa Talissa, Helsingissä pelattiin lauantain aikana toinen kilpailukierros. Kilpailu huipentuu sunnuntaina pelattavaan finaalikierrokseen. 

Tamm avoimen luokan johdossa

Avoimessa luokassa toiselle kierrokselle suunnattiin tasaisista ja jännittävistä asetelmista. Kilpailun jaettua kärkipaikkaa pitivät hallussaan Albert Tamm (Viro) ja Jalle Stoor (Talin Tallaajat), vain yhden heiton erolla Väinö Mäkelään (Puskaputtaajat) ja Seppo Pajuun (Frisbeegolfseura 7k).

Alkukierroksella nelikosta parhaimmassa vedossa olivat Tamm ja Mäkelä, jotka jakoivat kilpailun kärkitilaa yhdeksän väylän jälkeen. Kierroksen toisella puoliskolla pidemmän korren veti kuitenkin lopulta Tamm, joka pelasi kierroksensa perjantain tapaan lukemiin 9 alle parin. Ennen päätöskierrosta Tamm siis johtaa yhteisheitoin 106 (-18). Mäkelä on kolmen heiton päässä tuloksessa 109 heittoa (-15).

Albert Tamm viime vuonna Talin osakilpailussa. Kuva: SFL / Toni Laitiala

Niklas Anttila (Vuorelan Veikot) kirjautti Tammin tapaan tuloskorttiinsa kierroksen 9 alle parin, ja nousi samalla tuloslistalla ylöspäin, jaetulta kuudennelta sijalta kolmanneksi. Ennen finaalikierrosta Anttila on vain yhden heiton päässä Mäkelästä, yhteistuloksella 110 heittoa (-14).

Salonen nousi naisten avoimen luokan kärkeen

Naisten avoimen luokan kilpailua johti avauspäivän jälkeen Henna Blomroos (Rauman Frisbee). Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf) ja Heidi Laine (Mikkelin Frisbeegolf) olivat Blomroosista kahden heiton päässä jaetulla toisella sijalla.

Mittelö kilpailun kärkitiloista jatkui tiiviinä myös lauantaina. Kierroksen saavutettua puolivälinsä oli Salonen kivunnut kilpailun piikkipaikalle. Kärkinelikossa eri sijoitusten välillä olivat kuitenkin vain yhden heiton marginaalit: Blomroos oli vain heiton päässä Salosesta, Laine vain heiton päässä Blomroosista, ja Jenni Eskelinen (Oulun frisbeeseura) puolestaan vain heiton päässä Laineesta.

Loppukierroksen aikana Salonen jatkoi menoaan nelikosta vahvimmin, ja pitää ennen finaalikierrosta kilpailun kärkipaikkaa hallussaan. Ennen päätöspäivää Salonen on yhteislukemissa 127 heittoa (+3). Blomroos on toisena lukemin 129 heittoa (+5) ja Eskelinen kolmantena 133 heitolla (+9). Laine on kilpailussa neljäntenä, vain kahden heiton päässä Eskelisestä.

Eveliina Salonen. Kuva: SFL / Tomi Mäkipää

Mastersluokissa kärkinimet pitivät pintansa

MP40-luokan kilpailua johti avauspäivän jälkeen luokan hallitseva kiertuemestari Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat). Hämäläinen oli mainiossa vireessä myös lauantain kierroksella, eikä luopunut kärkipaikastaan. Ennen finaalikierrosta Hämäläinen johtaa yhteisheitoin 117 (-7), kahden heiton erolla toisena olevaan Ville Piippoon (Team Hippo). Jani Parkkonen (Talin Tallaajat) nosti lauantaina osakkeitaan, kivutessaan tuloslistalla jaetulta sijalta 11 kolmanneksi, pelatessaan kierroksen kolme alle parin.

FP40-luokassa kärkikolmikon järjestys säilyi ennallaan. Anna Elo (Liitokiekkoseura Mustavaris) pitää luokan ykkössijaa hallussaan yhteisheitoin 145 (+21). Toisena on Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) ja kolmantena Susanna Lindqvist (Team Hippo).

Myös MP50-luokassa avauspäivän kärkinimi piti pintansa. Viime vuonna Talin osakilpailuvoiton napannut Kari Vesala (Talin Tallaajat) on kahden päivän jälkeen lukemissa 125 heittoa (+1). Toisena, vain yhden heiton päässä Vesalasta, on Marko Rauha (Frisbeegolfseura 7k). Kolmantena kilpailussa on Peter Seeck (Valkeakoski Disc Golf).

Livetulospalvelu

  • Kilpailun livetulospalvelu löytyy kilpailun aikana osoitteesta: https://metrix.live
  • Kilpailun Metrix-sivu kilpailuinfoineen ja osallistujaluetteloineen löytyy puolestaan täältä

Videotuotanto

  • Jokaiselta osakilpailupäivältä tuotetaan videomateriaalia. Videot kultakin kilpailupäivältä julkaistaan jälkituotantona muutaman päivän sisällä päivän päättymisestä.
  • Videotuotantoa julkaistaan Youtube-kanavilla: Disc Golf Finland & Natural Born Disc Golfer
  • Avauspäivän Feature Cardin kierroksesta on jo julkaistu kooste. Koosteen selostavat Seppo Paju ja Jukka Rasila.

Sosiaalinen media

Kuvia kilpailusta.