Frisbeegolfin kotimainen kärkikiertue avattiin Helsingissä

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin avausosakilpailu käynnistyi helteisissä merkeissä perjantaina Talin frisbeegolfpuistossa, Helsingissä. Kolmipäiväisessä kilpailussa pelataan yhteensä kolme kierrosta väliaikalähdöin, viidessä eri luokassa. 

Avoimessa luokassa tasainen startti

Avoimen luokan kärkipaikalta löytyy avauskierroksen jälkeen kaksi nimeä. Jaettua ykkössijaa pitävät hallussaan Jalle Stoor (Talin Tallaajat) ja Albert Tamm (Viro) lukemin 53 heittoa (-9). Stoor avasi kisaviikonloppunsa bogey-free-kierroksella. Tamm puolestaan kirjautti alkukierroksella korttiinsa kaksi bogeyta, mutta kiri eritoten kierroksen viimeisten väylien birdie-putkellaan jaetulle piikkipaikalle. 

Jalle Stoor Talissa viime vuoden pro-tourilla. Kuva: SFL / Toni Laitiala

Vain yhden heiton päässä kärkikaksikosta kilpailun kolmossijaa jakavat puolestaan Prodigy Disc Pro Tourin puolustava kiertuemestari Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat, Laukaa) ja Seppo Paju (Frisbeegolfseura 7k, Turku). Viidentenä oleva Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura) on hänkin puolestaan vain heiton päässä Mäkelästä ja Pajusta. Asetelmat toiselle kierrokselle suunnatessa ovatkin erittäin tasaiset. 

Blomroos naisten avoimen kärkeen

Naisten avoimessa luokassa kilpailunsa avasi vahvimmin hallitseva EM- ja SM-kultamitalisti Henna Blomroos (Rauman Frisbee). Blomroos pelasi avauskierroksen lukemiin 63 heittoa (+1).

Henna Blomroos SM-kilpailuissa Keuruulla vuonna 2019. Kuva: SFL / Tomi Mäkipää

Viime vuonna kokonaiskiertueen voittanut Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf) sekä hallitseva kiertuekolmonen Heidi Laine (Mikkelin Frisbeegolf) jakavat avauspäivän jälkeen kilpailun kakkossijaa. Kumpikin pelasi avauskierroksen lukemiin 65 heittoa (+3) ollen siis vain kahden heiton päässä Blomroosista. 

Hämäläinen, Elo ja Vesala mastersluokkien piikkipaikoilla

MP40-luokan kilpailua johtaa viime vuonna luokan kiertuemestaruuden nimiinsä vienyt Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat) kierrostuloksella 58 heittoa (-4). Tuomo Tanskanen (Karkkilan Frisbeegolfkerho) ja Ville Piippo (Team Hippo) jakavat kakkossijaa 60 heiton (-2) lukemin. 

FP40-luokan kärkipaikkaa pitää puolestaan hallussaan Liitokiekkoseura Mustavarista edustava Anna Elo lukemin 70 heittoa (+8). Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) on toisena ja Susanna Lindqvist (Team Hippo) kolmantena. 

MP50-luokan kärjessä on järjestäjäseura Talin Tallaajia edustava Kari Vesala lukemin 61 heittoa (-1). Vesala puolustaa Talin osakilpailun voittoaan viime vuodelta. Luokan kakkossijaa jakavat Petri Kotilainen (Urheiluseura Kivijärven Kivekkäät) ja Marko Rauha (Frisbeegolfseura 7k), jotka ovat avauskierroksen jälkeen vain yhden heiton päässä Vesalasta.

— 

Kilpailu jatkuu jälleen lauantaina väliaikalähdöin klo 9 alkaen.