Prodigy Disc Pro Tour käynnistyy Talin osakilpailulla

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin avausosakilpailu järjestetään 26.-28.6.2020 Helsingissä, Talin frisbeegolfpuistossa. Mukaan kilpailuun on ilmoittautunut tukku Suomen huippupelaajia, muun muassa viime vuosien kiertuemenestyjiä ja arvokisamitalisteja.

Neljästä osakilpailusta koostuva Prodigy Disc Pro Tour on frisbeegolfin kotimainen kärkikiertue. Kiertueella pelataan avoimessa luokassa (MPO), naisten avoimessa luokassa (FPO) sekä mastersluokissa. Yksittäisten osakilpailusijoitusten lisäksi panoksena ovat kiertueen kokonaispisteet. Kokonaiskiertueen pistekilpailussa huomioidaan kunkin pelaajan kolme parasta osakilpailusijoitusta.

Kukin kiertueen osakilpailu on kolmipäiväinen. Kilpailu järjestetään 15 minuutin väliaikalähdöillä. Osakilpailun järjestelyistä Helsingissä vastaa paikallinen frisbeegolfseura Talin Tallaajat. Kiertueen pääyhteistyökumppani on Prodigy Disc Europe Oy.

Luvassa kotimaista huippufrisbeegolfia

Avoimessa luokassa viimevuotista Talin osakilpailuvoittoaan puolustaa Mikael Häme (Lahden Frisbee Club). Luokassa kilpailevat myös muun muassa edelliskausien kiertuemestarit: vuosina 2018-2019 kiertueen voittanut Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat, Laukaa) sekä vuosien 2015-2017 kokonaiskiertueet voittanut, viime vuosina pääosin Yhdysvalloissa kilpaillut Seppo Paju (Frisbeegolfseura 7k, Turku).

Naisten avoimessa luokassa kilpailevat muun muassa viime vuonna upeasti MM-hopeaa saavuttanut Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf) sekä hallitseva EM- ja SM-kultamitalisti Henna Blomroos (Rauman Frisbee). Viime vuoden kiertueella luokan kokonaispistekilpailun voitti Salonen ennen Blomroosia sekä kolmanneksi sijoittunutta, niin ikään Talissa kilpailevaa Heidi Lainetta (Mikkelin frisbeegolf).

Myös mastersluokkien kilpailuihin kohdistuu ennakolta runsaasti mielenkiintoa. Muun muassa MP40-luokan hallitseva kiertuemestari Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat) ja MP50-luokan kiertueen viime vuonna voittanut Jouni Leskinen (Nummelan frisbeeseura) osallistuvat Talin osakilpailuun. FP40-luokan kilpailuun on ilmoittautunut puolestaan mukaan Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset), joka sijoittui viime vuoden kiertueella luokassaan toiseksi.

Näin seuraat Talin osakilpailua

Talin osakilpailu ei ole avoin yleisölle johtuen vallitsevista koronarajoituksista. Kilpailutapahtumia voi seurata kuitenkin livetulospalvelun ja  sosiaalisen median kanavien välityksellä. Lisäksi kultakin kilpailupäivältä tullaan tekemään videotuotantoa.

Livetulospalvelu

  • Kilpailun livetulospalvelu löytyy kilpailun aikana osoitteesta: https://metrix.live
  • Kilpailun Metrix-sivu kilpailuinfoineen ja osallistujaluetteloineen löytyy puolestaan täältä

Sosiaalinen media

Videotuotanto

  • Jokaiselta osakilpailupäivältä tuotetaan videomateriaalia. Videot kultakin kilpailupäivältä julkaistaan jälkituotantona muutaman päivän sisällä päivän päättymisestä.
  • Videotuotantoa julkaistaan Youtube-kanavilla: Disc Golf Finland & Natural Born Disc Golfer

Kilpailukoosteet

  • Suomenkieliset tiedotteet kunkin kisapäivän tapahtumista julkaistaan kiertueen nettisivuilla