Kokkolassa järjestettiin frisbeegolfin Amateur Series -SM-karsintakilpailu

Kokkolassa Laajalahden frisbeegolfradalla järjestettiin 13.-14.6.2020 kaksipäiväinen Amateur Series -SM-karsintakilpailu. Kumpanakin pelipäivänä pelattiin yksi kierros väliaikalähdöin.

Kokkolan Amateur Series -kilpailun järjestäjänä toimi paikallinen frisbeegolfseura West Coast Disc Golfers.

Kokkolan Amateur Series -kilpailu pelattiin Laajalahden radalla. Kuva: Joni Autio

Luostarinen tiukan kilpailun voittoon MA1-luokassa

MA1-luokan kilpailussa nähtiin viikonlopun aikana erittäin tasainen mittelö kilpailun voitosta. Avauspäivän jälkeen kärkipaikalla oli Miro Joutsen (West Coast Disc Golfers) kahden heiton erolla Harri Tuohimaahan(Perhonjokilaakson Frisbeegolf) ja kolmen heiton erolla kolmossijaa jakaneisiin Lauri Heikkilään (Pyhäjoen Frisbeeseura) ja Samu Luostariseen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat).

Kilpailu tiivistyi entisestään sunnuntaina pelatulla toisella kierroksella. Kierroksen päätteeksi peräti kolme pelaajaa, Joutsen, Heikkilä ja Luostarinen, jakoivat kilpailun piikkipaikkaa keskenään yhteistuloksella 114 heittoa (-4). Kilpailun voitto ratkottiin sudden death -ratkaisupelillä, jossa pisimmän korren veti Luostarinen, vieden näin ollen kilpailun voiton nimiinsä.

FA1-luokan kärkikolmikko Oulun frisbeeseurasta

Naisten FA1-luokassa kilpailun kolmen kärjessä nähtiin Oulun frisbeeseuran seuravärit. Avauspäivän jälkeen kilpailua johti Mervi Syväluoma viiden heiton erolla toisena olleeseen Julia Haaraniemeen ja kuuden heiton erolla kolmatta sijaa hallussaan pitäneeseen Heidi Valkolaan

Oulun frisbeeseuran kärkitrio piti asemansa myös päätöskierroksella. Syväluoma voitti kilpailun yhteistuloksellaan 139 heittoa (+21). Haaraniemi jäi kahden heiton päähän ollen toinen (141, +23). Valkola sijoittui kolmanneksi yhteistuloksellaan 144 heittoa (+26).

Kuva: Joni Autio

Illikainen ja Lampela voittoihin junioriluokissa

MJ18-junioriluokassa kilpailua johti avauspäivän jälkeen Oscar Södö (Korsholm Mustasaari Disc Club), toisena oli Eerik Illikainen (Oulun frisbeeseura) ja kolmantena Eetu Vähäkuopus (Oulun frisbeeseura). Kolmikko piti pintansa myös sunnuntain kierroksella, mutta trion keskinäinen järjestys muuttui. Toisella kierroksella parhaasta kierrostuloksesta vastannut Illikainen nousi voittoon yhteistuloksellaan 115 heittoa (-3). Vähäkuopus pelasi tasaisesti kaksi par-kierrosta ollen toinen (118, 0). Jaetulle kolmannelle sijalle sijoittuivat puolestaan Södö sekä avauspäivän jälkeen neljäntenä ollut Hermanni Rintalahti (Korsholm Mustasaari Disc Club). Kaksikko jäi vain yhden heiton päähän Vähäkuopuksesta lukemin 119 heittoa (+1).

MJ15-luokassa Perhonjokilaakson Frisbeegolfia edustava Rasmus Lampela teki toisella kierroksella upean nousun kilpailun vitossijalta voittoon asti. Lampela päätti kilpailunsa yhteistulokseen 126 heittoa (+8). Toiseksi kilpailussa sijoittui Severi Myllymäki (West Coast Disc Golfers) tuloksella 129 heittoa (+11) ja kolmanneksi Oula Kontio (Arctic Circle Disc Golf) tuloksella 130 heittoa (+12).

Lumppio, Pajuluoma ja Pirkola mastersluokkien ykköset

FA40-luokan kilpailun voitti Nummelan frisbeeseuran Annemari Lumppio yhteistuloksellaan 149 heittoa (+31). Lumppio on luokan puolustava SM-hopeamitalisti. Toiseksi Kokkolan karsintakilpailussa sijoittui Tuula Alatalo-Hussein (Haapaveden Urheilijat) lukemin 158 heittoa (+40).

MA40-luokassa avauspäivän jälkeen kilpailua johtanut Kimmo Pajuluoma (BSC Disc Golf Team) piti asemansa loppuun saakka. Pajuluoman voittotulos oli 117 heittoa (-1). Janne Auvinen (Oulun frisbeeseura) oli toinen tuloksella 120 heittoa (+2). Kolmanneksi sijoittui Haapaveden Urheilijoita edustava Antti Hintikka yhteistuloksella 125 heittoa (+7).

Timo Pirkola (Urheiluseura Ruukin Into) voitti MA50-luokan kilpailun par-tuloksella 118 heittoa. Toiseksi sijoittui Pasi Koivikko (BSC Disc Golf Team) tuloksella 125 (+7). Pekka Leinonen (Suomussalmen Rasti )kiri päätöspäivänä pronssisijalle yhteistuloksellaan 127 heittoa (+9).