Espoon Amateur Series -SM-karsintakilpailu huipentui

Espoossa Äijänpellon frisbeegolfradalla järjestettiin 13.-14.6.2020 kaksipäiväinen Amateur Series -SM-karsintakilpailu. Kumpanakin pelipäivänä pelattiin yksi kierros väliaikalähdöin. Espoossa kilpailunjärjestäjänä toimi paikallinen frisbeegolfseura Puskasoturit ry. 

Meltaus FA1-luokan kärkinimi

FA1-luokassa kilpailun voitti helsinkiläisseura Disc Golf Vikingsiä edustava Mirabella Meltaus. Meltaus pelasi kilpailussa kaksi tasaista kierrosta, päätyen yhteistulokseen 135 heittoa (+11).

Mirabella Meltaus. Arkistokuva: Marika Salmi

Niin ikään Disc Golf Vikingsiä edustava Kristiina Nyman nousi päätöspäivän vireellään kilpailun kolmossijalta toiseksi, yhteistuloksella 151 heittoa (+27). Kolmas kilpailussa oli Kia Snellman (Padasjoen Frisbeegolf), joka jäi Nymanista kolmen heiton päähän.   

Härkönen MA1-luokan voittoon

MA1-luokassa kaksipäiväisen kilpailun voiton vei nimiinsä Eemeli Härkönen (Hyzer Hollola Disc Club). Härkönen vastasi Äijänpellon radalla koko kisaviikonlopun parhaasta kierrostuloksesta lauantaina lukemin 54 (-8). Kokonaistuloksissa voitto heltisi lukemin 114 heittoa (-10).

Teijo Kurvinen (FrisbeeGolfClub Hyrylä) nousi päätöspäivän kirillään neljänneltä sijalta toiseksi (117, -7). Myös kolmanneksi sijoittunut Atte Skogberg (Puskasoturit) paranteli päätöskierroksella asemiaan, tehden nousua viidenneltä sijaltaan. Lopputuloksissa Skogberg jäi kaksi heittoa Kurvisesta, ollen näin kolmas (119, -5). 

Kindstedt, Buchter ja Luukkonen junioriluokkien kärkinimet 

FJ18-luokan puolustava Suomen mestari Olivia Kindstedt (Porvoon Frisbeegolfseura) nappasi luokan voiton Espoossa yhteistuloksellaan 141 heittoa (+17). Toiseksi sijoittui Disc Golf Hyvinkäätä edustava Piitu Oksanen (161, +37). 

MJ18-luokassa voiton vei puolestaan Jonathan Buchter (Puskasoturit) yhteistuloksella 119 (-5). Avauspäivän jälkeen Buchter oli tasaisessa kilpailussa jaetulla kolmannella sijalla, mutta nousi kärkipaikalle pelattuaan luokassa sunnuntain parhaan kierrostuloksen 58 (-4). Toiseksi kilpailussa sijoittui Talin Tallaajien Lauri Tyllinen (124, 0) ja kolmanneksi Puskasotureiden Johannes Hokkanen (126, +2). 

MJ15-luokassa viime vuonna SM-hopeaa voittanut Elias Luukkonen (Puskasoturit) johti luokan kilpailua avauskierroksen jälkeen, ja piti pintansa loppuun saakka. Espoon kilpailun voitto irtosi kokonaistuloksella 121 (-3). Aaro Huttunen (Disc Golf Hyvinkää) sijoittui toiseksi (124, 0) ja Onni Arminen (Lempäälän Kiekko Disc Golf) kolmanneksi (125, +1). 

Elias Luukkonen. Arkistokuva: Juho Vuotila

Anttila, Tapola ja Rantala mastersluokkien voittajiksi

FA40-luokassa Espoon Amateur Series -karsintakilpailun voitti luokan puolustava Suomen mestari Saija Anttila (Riihimäen Frisbeegolf). Anttilan yhteistulos viikonlopulta oli 155 heittoa (+31). Riikka Salmen (Team Hippo) oli toinen (163, +39) ja Mila Puumala (Karkkilan Frisbeegolfkerho) kolmas (182, +58). 

Saija Anttila. Arkistokuva: Marika Salmi

MA40-luokassa kilpailun voittoon kiri Kalle Tapola (Pirkkalan Frisbeeseura Aviaattorit). Avauspäivän jälkeen kolmantena ollut Tapola voitti kilpailun yhteisheitoin 123 (-1). Pekka Lampinen (FrisbeeGolf Petäjävesi) jaTomi Oravainen (Disc Golf Vikings) jakoivat kilpailun kakkostilan tuloksella 126 heittoa (+2). 

Simo Rantala (Disc Golf Vikings) voitti MA50-luokan kilpailun yhteisheitoin 128 (+4). Mikko Seppänen (Hyzer Hollola Disc Club) jäi Rantalasta kahden heiton päähän ollen toinen. Kolmanneksi sijoittui Lahden Frisbee Clubia edustava Pasi Pyykönen (134, +10)