Amateur Series -SM-karsintakilpailut käyntiin Espoossa ja Kokkolassa

Vuoden 2020 ensimmäiset frisbeegolfin Amateur Series -SM-karsintakilpailut järjestetään Espoossa ja Kokkolassa 13.-14.6.2020. SM-karsintakilpailuissa panoksena ovat kilpailupaikat loppukesästä pelattaviin amatööri- ja junioriluokkien SM-kilpailuihin.

Vuoden 2020 aikana järjestetään yhteensä kuudet Amateur Series -SM-karsintakilpailut eri puolilla Suomea. SM-karsintakilpailuiden järjestelyistä vastaavat Suomen frisbeegolfliitto (SFL) jäsenseuroineen. Kukin SM-karsintakilpailu on kaksipäiväinen. Kumpanakin pelipäivänä pelataan yksi kierros väliaikalähdöin. 

SM-karsintakilpailuissa kilpaillaan amatööri- ja junioriluokissa. Amatööriluokista osa on ikäluokkakohtaisia (MA40, FA40, MA50), kun taas MA1- ja FA1 -luokissa ei ole ikärajoja. Karsintakilpailusta voi lunastaa itselleen kisapaikan junioreiden SM-kilpailuihin (1.-2.8. Ähtäri) tai amatöörien SM-kilpailuihin (14.-16.8. Oulu). 


Espoo

Espoossa kilpaillaan Äijänpellon frisbeegolfradalla. Kilpailunjärjestäjänä toimii espoolaisseura Puskasoturit ry.

Kilpailuun ovat ilmoittautuneet mukaan muun muassa viime vuonna FJ18-junioriluokan Suomen mestaruuden voittanut Olivia Kindstedt (Porvoon frisbeegolfseura) ja FA40-amatööriluokan SM-kultaa napannut Saija Anttila (Riihimäen Frisbeegolf).

Olivia Kindstedt. Kuva: Marika Salmi

Vuonna 2019 MJ15-junioriluokassa SM-hopealle sijoittunut Elias Luukkonen (Puskasoturit) kilpailee MJ18-luokassa. Mukana on myös muun muassa MA50-luokan puolustava SM-hopeamitalisti Simo Rantala (Disc Golf Vikings, Helsinki).

Kilpailu pelataan 15 minuutin väliaikalähdöin, kumpanakin kilpailupäivänä klo 8 alkaen. 

Tulospalvelu Disc Golf Metrixissä. 


Kokkola

Kokkolassa SM-karsintakilpailun areenana toimii Laajalahden frisbeegolfrata. Kilpailunjärjestelyistä vastaa paikallinen frisbeegolfseura West Coast Disc Golfers ry.

Väliaikalähdöin pelattavaan kilpailuun osallistuu muun muassa FA40-luokassa viime vuonna SM-hopealle sijoittunut Annemari Lumppio (Nummelan frisbeeseura).

Annemari Lumppio. Kuva: Marika Salmi

Kokkolassa radalle startataan 15 minuutin väliaikalähdöillä. Lauantaina lähdöt ovat alustavan aikataulun mukaan klo 9 alkaen ja sunnuntaina klo 9 alkaen. 

Tulospalvelu Disc Golf Metrixissä.