Koronavirus — liiton päivitetty ohjeistus 13.3.2020

Suomen frisbeegolfliiton hallitus on tehnyt linjaukset ajankohtaiseen koronavirus-tilanteeseen liittyen. 

SFL suhtautuu ehdottoman vakavasti ja vastuullisesti liikkeellä olevan koronaviruksen (COVID-19) asettamaan terveysuhkaan. 

Kansallisesti tuorein ohjeistus saatiin 12.3.2020 Suomen hallituksen järjestämästä tiedotustilaisuudesta. 

 1. Tiedotustilaisuuden mukaan kaikki yli 500 hengen yleisötapahtumat perutaan Suomessa toukokuun loppuun saakka Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksesta.
 2. Lisäksi suosituksena on välttää ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Tämä linjaus on liiton maalis-toukokuun toiminnan kannalta keskeinen. 

SFL noudattaa viranomaisten ohjeistuksia. Nopeasti edenneen tilanteen ja tuoreiden suositusten vuoksi SFL:n hallitus on päättänyt seuraavaa.

Liiton alaiset PDGA-sanktioidut kilpailut 13.3.-5.4. perutaan tai siirretään

SFL:n alaiset, Suomessa järjestettävät PDGA-sanktioidut kilpailut perutaan tai siirretään myöhempään ajankohtaan aikaväliltä 13.3.-5.4.2020. 

Päätös perustuu Suomen hallituksen suositukseen välttää ei-välttämätöntä toimintaa vapaa-ajalla. Liittona haluamme toimia vastuullisesti terveys edellä ja pyrkiä toiminnallamme ehkäisemään taudin leviämistä. Lisäksi haluamme kantaa vastuun lähiviikoille suunnitellusta, liiton alaisesta kilpailutoiminnasta sen sijaan, että päätös liiton alaisen tapahtuman turvallisesta järjestämisestä tai järjestämättä jättämisestä lepäisi yksin kilpailunjohtajien harteilla. 

Päätös koskee kotimaassa yhteensä 15 kilpailua: 

 • BogiTikka Wintertime Open 2020, 14.3.2020
 • Orimattilan talviheitot, 14.3.2020
 • NBDG Winter League 9/9, 15.3.2020
 • NBDG Ladies Series Sahanmäki (Powered by Prodigy), 15.3.2020
 • Sibben Pirkkoniitty #1, 21.3.2020
 • NBDG Easy Kippasuo, 22.3.2020
 • NBDG Amateurs Ford, 28.3.2020
 • Meilahti Masters 2020, 28.3.2020
 • NBDG Amateurs Skogby, 29.3.2020
 • NBDG Ladies Series Jokioinen (Powered by Prodigy), 5.4.2020
 • Salo Spring open Tupuri, 5.4.2020
 • Kangasniemen Talvi-liiga, osakilpailut 1-4

Toimintaohjeet:

 • SFL peruu ajanjaksolle osuvien kilpailuiden PDGA-sanktioinnit. Peruutetuista kilpailuista ei peritä liiton toimesta sanktiointimaksuja. Mikäli järjestäjä haluaa perumisen sijaan järjestää tapahtumansa jonakin toisena ajankohtana, pyydämme asiasta pikaista yhteydenottoa ensisijaisesti sähköpostitse: toiminnanjohtaja@frisbeegolfliitto.fi 
 • Kilpailunjohtajien tulee ottaa yhteyttä kilpailuun ilmoittautuneisiin pelaajiin ja kertoa perumisesta tai siirtämisestä. Ilmoitukseen on hyvä liittää linkki liiton tiedotteeseen. 
 • Kilpailuiden osallistumismaksut tulee palauttaa osanottajille. Mikäli kilpailua ei peruta vaan se siirretään, mutta pelaaja ei halua osallistua uuden ajankohdan tapahtumaan, tulee maksu palauttaa. 
 • Suosituksemme kilpailuun liittyvien hankintojen (esimerkiksi palkinnot) osalta on se, että ne käytetään seuran tai muun kilpailunjärjestäjän toimesta myöhemmin järjestettävissä kilpailuissa. 
 • Mikäli seura on tehnyt hankintoja, joita ei voi myöhemmin enää hyödyntää tai palauttaa kustannuksitta (esimerkiksi tarkkoja kaiverruksia sisältävät pokaalit, tilavuokrat), voi seura ottaa asian tiimoilta yhteyttä liittoon. Liitto on valmis avustamaan seuroja tällaisten, todennettavissa olevien järjestelykulujen kattamisessa.

Liiton alaiset PDGA-sanktioidut kilpailut 6.4.-31.5.

Aikavälillä 6.4.-31.5.2020 järjestettävien kilpailuiden osalta SFL seuraa ja arvioi erittäin kiinteästi tilanteen etenemistä ja aiheesta annettavaa viranomaistiedotusta. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan seuroja ja muita kilpailunjärjestäjiä sekä yleisesti liiton nettisivuilla välittömästi.

Seuroilla ja muilla kilpailunjärjestäjillä on mahdollisuus siirtää myöhemmäksi sekä perua kilpailuja aikavälillä 13.3.-31.5.2020 ilman seuraamuksia. Perumis- ja siirtämistapauksissa pätevät samat toimintaohjeet kuin edellä. 

Prodigy Disc Pro Tourin Mijasin osakilpailu on peruttu

Prodigy Disc Europe (PDE), Suomen frisbeegolfliitto (SFL) ja osakilpailunjärjestäjä Natural Born Disc Golfer (NBDG) ovat tehneet yhdessä päätöksen peruuttaa Prodigy Disc Pro Tour Season Opener -tapahtuma Mijasissa, Espanjassa. Tapahtuma on ollut tarkoitus järjestää kolmen viikon kuluttua 3.-5.4.2020.

Päätös on tehty perustuen nykyiseen koronavirustilanteeseen Espanjassa sekä tuoreisiin matkustussuosituksiin, joita Suomen ja muiden maiden viranomaiset ovat antaneet.

Lisätietoja aiheesta kiertueen nettisivuilla.

Jäsenseurojen muu toiminta

Muun seura- ja kilpailutoiminnan osalta suosittelemme, että seuratoimijat seuraavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL):n tiedotteita ja harkitsevat tarkkaan, järjestetäänkö tapahtumia vai ei. 

Ulkomaille matkustaminen

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut koronaviruksen maailmanlaajuiseksi pandemiaksi. Tämän myötä THL on luopunut maiden ja alueiden luokittelusta epidemia-alueiksi. Koronavirustartunnan saamisen riski on kohonnut koko Euroopassa ja muualla maailmassa. Tilanne maailmalla muuttuu nopeasti ja on mahdollista, että myös maahantulokieltoja asetetaan eri maissa.

Ulkoministeriö suosittelee välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista ulkomaille.

Matkailijoiden tulee seurata kohdemaan viranomaisten ohjeistuksia. Matkailija vastaa aina itse omasta matkapäätöksestään. Ennen matkustamista matkailijan on hyvä tehdä riskiarvio paikallisen terveydenhuollon kapasiteetti ja taso huomioiden. Lisäksi matkustamisesta on tehtävä matkustusilmoitus.

Ulkoministeriö on koonnut kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta sivuilleen.