Ohjeita koronavirukseen varautumisen osalta

Koronaviruksen aiheuttaman tartuntatautiepidemian (COVID-19) tautitapauksia on viimeisten viikkojen aikana löytynyt Euroopan maista, myös Suomesta.

Ajankohtaista tietoa epidemiatilanteesta löytyy WHO:n (World Health Organization) ja THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) sivuilta:

Myös Professional Disc Golf Association (PDGA) ja European Disc Golf Federation (EDGF) ovat tiedottaneet aiheesta:

PDGA seuraa epidemiatilanteen etenemistä. PDGA ei tällä hetkellä rajoita kilpailuiden järjestämistä tai kilpailuihin osallistumista. Kilpailuiden järjestämistä, matkustamista ja tapahtumiin osallistumista koskevista paikallisista rajoituksista päättävät paikalliset viranomaiset.

Suomessa ei ole toistaiseksi rajoitettu tapahtumien järjestämistä. Mikäli Suomessa rajoitetaan tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestämistä, noudatamme viranomaisten ohjeistuksia. Kilpailunjärjestäjien on siis hyvä seurata tilannetta sekä tiedottaa pelaajia, mikäli viranomaisilta tulee asiaan lisäohjeita.

SFL kehottaa pelaajia, kilpailunjärjestäjiä ja muita frisbeegolfyhteisön jäseniä muistamaan käsi- ja yskimishygienian, joka on tehokkain tapa estää viruksia leviämästä.

Lisäksi SFL suosittelee kilpailunjärjestäjiä PDGA:n ja EDGF:n ohjeistuksiin pohjaten huomioimaan järjestelyissä seuraavat asiat:

  • Järjestäjän kannattaa harkita isojen pelaajakokoontumisten (kuten pelaajakokousten) pitämistä ulkotiloissa suljetun sisätilan sijaan
  • Järjestäjän kannattaa huomioida leviämistä ennaltaehkäisevät toimenpiteet pelaajapakettien käsittelyssä, pakkauksessa ja jakamisessa, veden käsittelyssä ja jakamisessa sekä ruuan käsittelyssä ja jakamisessa
  • Järjestäjän kannattaa pitää huolta siitä, että tapahtumapaikolla on käsienpesu/- desinfiointimahdollisuuksia
  • Järjestäjien ja pelaajien on suositeltavaa välttää tarpeetonta fyysistä kontaktia tapahtumien aikana (esim. kättely, ylävitoset), kierrosta ennen ja sen jälkeen sekä palkintojenjaossa, ja korvata nämä positiivisilla ja kannustavilla suullisilla kommenteilla

EDGF on vastuussa muun muassa frisbeegolfin EM-kilpailuiden järjestelyistä (Konopiště, Tsekki elokuussa 2020). Tämänhetkiseen WFDF:n ohjeistukseen perustuen EM-kilpailut on tarkoitus järjestää suunnitelmien mukaan elokuussa. Tilannetta kuitenkin seurataan, ja ajan kuluessa ja tiedon lisääntyessä EDGF ja paikallinen järjestelykomitea päivittävät ohjeistuksiaan ja toimenpiteitään tarpeen niin vaatiessa.

Ulkomaille kilpailemaan suuntaavien pelaajien on hyvä seurata edellä mainittujen lähteiden ohella myös Ulkoministeriön uusimpia matkustustiedotteita.