Vuoden 2020 SM-kilpailut kilpaillaan Sipoossa — vuonna 2021 pelataan Oulussa

Vuoden 2020 frisbeegolfin avoimen luokan ja naisten avoimen luokan Suomen mestaruudet ratkotaan Sipoossa. Vuonna 2021 SM-kilpailut järjestetään puolestaan Oulussa.

Vuoden 2020 SM-kilpailujärjestelyistä vastaavat Natural Born Disc Golfer ja Porvoon Frisbeegolfseura. Tapahtumapaikkana toimii Sibbe Disc Golfin rata, joka on tullut tutuksi muun muassa Tyyni-suurtapahtuman areenana. Vuonna 2019 radalla ratkottiin puolestaan amatööriluokkien Suomen mestaruudet.

”Ratana ja kilpailualueena Sibbe Disc Golf vastaa erinomaisesti SM-kilpailuiden vaatimuksiin niin pelaajien, yleisön kuin muiden fasiliteettienkin osalta”, liiton puheenjohtaja Ari Penttala toteaa.

Vuonna 2019 Sipoossa ratkottiin Suomen mestaruudet amatööriluokissa. Kuva: SFL / Marika Salmi

Syksyllä haussa olivat myös vuoden 2021 SM-kilpailut, joiden järjestelyoikeus myönnettiin Oulun frisbeeseuralle. Aktiivinen ja meritoitunut seura on järjestänyt vuosien varrella lukuisia SM-kilpailuja, viimeisimpänä juniori- ja amatööriluokkien SM-kilpailut vuonna 2017 ja sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailut vuonna 2019. Vuonna 2016 Oulussa pelattiin frisbeegolfin EM-kilpailut. SM-kilpailupaikkana toimii tällä kertaa Virpiniemen rata.

”Olemme todella tyytyväisiä siihen, että kummankin vuoden SM-kilpailuille saatiin hyvin kokeneet järjestäjät, ja vieläpä eri puolilta Suomea. Se, että löysimme järjestäjän tässä vaiheessa myös kahden vuoden päähän, mahdollistaa pidemmän aikavälin suunnittelun ja valmistelut”, Penttala jatkaa.

Vuoden 2020 SM-kilpailujen tarkka ajankohta varmistuu myöhemmin syksyllä. Vuoden 2021 kilpailuiden ajankohta määritetään puolestaan viimeistään vuoden päästä syksyllä.

Muiden SM-kilpailuiden haku vuodelle 2020 käynnistyy perjantaina 20.9.2019.