Prodigy Disc Pro Tour päättyi Tahkolla

Prodigy Disc Pro Tourin finaaliosakilpailu huipentui tänään sunnuntaina Tahkovuoren frisbeegolfradalla Kuopiossa. Päätöspäivänä miteltiin paitsi osakilpailuvoitoista myös sijoituksista kokonaiskiertueen pisteissä. 

Kiertue koostui yhteensä neljästä osakilpailusta. Kussakin osakilpailussa pelattiin yhteensä kolme kierrosta. Kokonaiskiertueen pistelaskussa huomioidaan kunkin pelaajan maksimissaan kolmen osakilpailun pisteet. 

Nieminen nousi voittoon 

Avoimen luokan kärkijoukosta finaalikierroksella parhaassa vauhdissa oli Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot), joka oli avauspäivän jälkeen toisena. Nieminen avasi kierroksen kuuden birdien putkella ja nappasi näin kilpailun kärkipaikan haltuunsa Mikael Räsäseltä (Deep in the Forest). Nieminen vei lopulta osakilpailuvoiton nimiinsä vain yhden heiton erolla Räsäseen tuloksella 146 heittoa (-31). Samuel Stenman (Liitokiekkoseura Mustavaris) piti kolmossijansa lukemin 151 heittoa (-26). 

Jesse Nieminen kiri sunnuntaina Tahkon osakilpailun voittoon. Kuva: SFL / Henri Luomi

Kokonaiskiertueen voitti toista kertaa peräkkäin Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat). Nieminen piti Tahkon voittonsa myötä kiertueen kakkossijan. Päätöosakilpailussa neljänneksi sijoittunut Lauri Lehtinen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) oli kiertueella kolmas niukasti vain neljän pisteen erolla neljänneksi sijoittuneeseen Räsäseen. 

Saloselle kiertuemestaruus

Avauspäivän jälkeen naisten avoimen luokan kilpailua johtaneen Eveliina Salosen (Nummelan frisbeeseura) johtoasema piti sunnuntaina loppuun saakka. Salonen jatkoi tasaisen varmaa peliä, pelaten viikonlopun toisen 58 heiton (-1) kierroksensa. Salosen voittolukemat olivat lopulta 175 heittoa (-2). Heidi Laine (Mikkelin Frisbeegolf) jäi Salosesta vain yhden heiton päähän ja oli toinen.  

Kaksikon takana Henna Blomroos (Rauman Frisbee) ja Jenni Eskelinen (Oulun frisbeeseura) mittelivät kilpailun pronssisijasta. Pidemmän korren veti lopulta Blomroos, joka voitti Eskelisen niukasti heiton erolla. 

Eveliina Salonen nousi Tahkon osakilpailuvoitollaan myös vuoden 2019 pro-tourin kokonaiskiertueen ykköseksi. Kuva: SFL / Henri Luomi

Tahkon voitollaan Salonen nousi samalla myös kokonaiskiertueen voittajaksi. Blomroos sijoittui kiertueella toiseksi viiden pisteen erolla Laineeseen.

MP40-luokassa tiukka voittotaistelu

MP40-luokassa päätöspäivään suunnattiin Petri Virtasen (Team Spirit) johdolla. Virtanen jatkoi vahvasti myös päätöspäivän kierroksella. Luokassa kaikista parhaimmassa iskussa olivat kuitenkin Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat) ja Kalle Lehto (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset), jotka pelasivat kierroksena 52 heitolla (-7). 

Mainiolla päätöskierroksella Hämäläinen kiri Virtasen kanssa tasalukemiin 164 heittoa (-13). Sudden death -ratkaisupelissä osakilpailuvoiton nappasi nimiinsä lopulta Hämäläinen. Lehto jäi kaksikosta viiden heiton päähän ja oli kolmas. Kokonaiskiertueella voittajaksi kruunattiin Hämäläinen ennen toiseksi sijoittunutta Lehtoa ja kolmanneksi sijoittunutta Erkka Leivoa (Tomoottajat Disc Golf).

MP40-luokassa osakilpailuvoitto ratkottiin sudden death -jatkoväylillä. Kuva: SFL / Henri Luomi

FP40-luokassa Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) pelasi nousujohteisesti, heittäen sunnuntaina viikonlopun parhaan kierrostuloksensa. Savolaisen loppulukemat olivat 206 heittoa (+29). Kokonaiskiertueella Savolainen oli toinen. Kiertueen voitti Kristiina Sylman (Talin Tallaajat) ja kolmas oli Kirsi Kaikkonen (Hangon Hyrskyt)

MP50-luokassa Jouni Leskinen (Nummelan frisbeeseura) piti vankan johtonsa loppuun saakka. Tahkon osakilpailuvoitto irtosi kokonaistuloksella 175 heittoa (-2) ennen toiseksi sijoittunutta Markku Autiota (Ähtärin Urheilijat) ja kolmanneksi sijoittunutta Antero Saarelaista (Vuorelan Veikot). Leskinen voitti myös kokonaiskiertueen. Toiseksi sijoittui Mikke Haaranen (Wirmo DiscGolf Mynämäki) ja kolmanneksi Kari Vesala (Talin Tallaajat).

MP60-luokassa osakilpailu- ja kiertuevoitot vei Joroisten Urheilijoita edustava Esko Jokinen. Tahkolla Jokinen pelasi lukemat 189 heittoa (+12). Kiertueella toiseksi sijoittui Markku Tohni (Pirkanmaan Frisbeegolf) ja kolmanneksi Harri Hynönen (Hangon Hyrskyt).

Kuva: SFL / Henri Luomi

Korjattu 2.9.2019 klo 8.30. Henna Blomroos sijoittui naisten avoimen luokan kokonaiskiertueella toiseksi ja Heidi Laine kolmanneksi, eikä toisinpäin, kuten jutussa aikaisemmin kerrottiin.