Kärkikiertueen finaaliosakilpailu käyntiin Tahkolla

Frisbeegolfin kotimainen kärkikiertue huipentuu tänä viikonloppuna Tahkon hulppeissa maisemissa. Avauspäivänä lauantaina kussakin luokassa pelattiin kaksi kierrosta. Kiertueen viimeinen kierros pelataan huomenna sunnuntaina. Finaalipäivänä ratkotaan paitsi osakilpailuvoitot myös kokonaiskiertueen lopulliset sijoitukset.

Räsänen avoimen kärjessä

Avoimessa luokassa vahvimman alun kisapäivälleen sai järjestäjäseura Vuorelan Veikkoja edustava Jesse Nieminen. Nieminen vastasi avauskierroksen kovimmasta kierrostuloksesta 47 heittoa (-12). Näin Nieminen suuntasi päivän toiselle kierrokselle kärjestä yhden heiton erolla Joonas Aaltoon (Rauman Frisbee) ja kahden heiton erolla Mikael Räsäseen (Deep in the Forest) ja Lauri Lehtiseen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) nähden.

Toisella kierroksella parhaassa vauhdissa oli Räsänen, joka kiri päivän parhaaseen kierrostulokseen 46 heittoa (-13). Ennen finaalikierrosta Räsänen johtaa lukemissa 95 heittoa (-23). Nieminen on kahden heiton päässä toisena. Kolmantena on Samuel Stenman (Liitokiekkoseura Mustavaris) lukemissa 99 heittoa (-19).

Mikael Räsänen. Kuva: SFL / Henri Luomi

Luokan kiertuevoiton on jo varmistanut Yhdysvalloissa tällä hetkellä kilpaileva Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat). Kiertueen seuraavista sijoituksista tullaan sunnuntain finaalikierroksella näkemään kuitenkin vielä tasainen ja jännittävä kamppailu erityisesti nyt kiertueella toisena olevan Niemisen, kolmantena olevan Lehtisen sekä heitä hätyyttelevän Räsäsen välillä.

MM-hopeamitalisti Salonen naisten avoimen piikkipaikalla

Naisten avoimen luokan kilpailua johtaa avauspäivän jälkeen vastikään MM-hopeaa voittanut Eveliina Salonen (Nummelan frisbeeseura) lukemin 117 heittoa (-1). Toisena oleva Heidi Laine (Mikkelin Frisbeegol) on kahden heiton päässä Salosesta. Jenni Eskelinen (Oulun frisbeeseura) ja Henna Blomroos (Rauman Frisbee) jakavat kolmatta sijaa lukemissa 125 heittoa (+7). Voitolla Salonen nappaisi myös kiertuevoiton nimiinsä.

Eveliina Salonen. Kuva: SFL / Henri Luomi

MP40-luokan kärkitilaa pitää hallussaan Petri Virtanen (Team Spirit) lukemissa 109 heittoa (-9). Kokonaiskiertueen voittoa jahtaava Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat) on toisena kolmen heiton päässä. Kalle Lehto (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) on kolmantena. FP40-luokassa Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) on lukemissa 141 heittoa (+23).

Kuva: SFL / Henri Luomi

MP50-luokan osakilpailu- ja samalla myös kiertuevoitossa on kiinni Nummelan frisbeeseuraa edustava Jouni Leskinen. Leskinen johtaa Tahkolla lukemin 115 heittoa (-3). Markku Autio (Ähtärin Urheilijat) on toisena ja Antero Saarelainen (Vuorelan Veikot) kolmantena. MP60-luokassa Esko Jokinen (Joroisten Urheilijat) on lukemissa 127 heittoa (+9). Jokinen on heittämässä myös kohti kiertueen ykkössijaa.

Finaalikierros pelataan sunnuntaina golflähdöin klo 9.00 alkaen. Päivän viimeinen ryhmä (avoimen luokan kärki) suuntaa radalle noin klo 11.40.

Korjattu la 31.8.2019 klo 20.09 oikea avoimen luokan kärkikortin lähtöaika (11.40).

Lisäksi tunnelmia välitetään:

  • Kiertueen pääyhteistyökumppanin Prodigy Disc Europen sosiaalisen median kanavissa: Facebookissa, Youtubessaja Instagramissa @prodigydisceurope.
  • Prodigy Disc Pro Tourin Facebook-sivulla sekä SFL:n Instagramissa @frisbeegolfliitto.
  • Kiertueen viralliset hashtagit ovat #prodigydiscprotour ja #sflprotour. Jos olet paikan päällä, nappaa nämä aihetunnisteet talteen & välitä omat kisatunnelmasi muillekin kiertuetta seuraaville!