Prodigy Disc Pro Tour huipentuu Tahkolla viikonloppuna

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin päätösosakilpailu pelataan 31.8.-1.9. Tahkovuoren radalla Kuopiossa. Osakilpailuvoittojen lisäksi panoksena ovat viimeiset pisteet kiertueen kokonaispistekamppailussa. 

Kokonaiskiertueen pistelaskussa huomioidaan kunkin pelaajan maksimissaan kolmen osakilpailun pisteet. Vuonna 2019 kiertue on jo kiertänyt Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

Naisten avoimen luokan (FPO) kiertuevoitto ratkotaan Tahkolla. Kiertuekärkeä pitää kolmen osakilpailun jälkeen Heidi Laine (Mikkelin Frisbeegolf), toisena on Jenni Eskelinen (Oulun frisbeeseura), kolmantena viime vuonna kiertueen nimiinsä vienyt Henna Blomroos (Rauman Frisbee), ja neljäntenä vastikään MM-hopeaa voittanut Eveliina Salonen (Nummelan frisbeeseura).

Naisten avoimen luokan kiertuetta johtava Heidi Laine. Kuva: SFL / Kaisa Pulju

Tahkolla kilpailee myös nippu tuoreita joukkuefrisbeegolfin maailmanmestareita: Sini Lindholm (Lahden Frisbee Club), kiertueen kakkossijaa avoimessa luokassa (MPO) jahtaava Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot) sekä Niklas Anttila (Vuorelan Veikot) ja Mikael Räsänen (Deep in the Forest, Kuopio). Nieminen mittelee kiertueen kakkossijasta muun muassa tällä hetkellä kokonaistilanteessa kolmantena olevan  Lauri Lehtisen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) kanssa.  

Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat, Laukaa) on jo varmistanut toisen perättäisen pro-tourin kiertuevoittonsa.

Väinö Mäkelä on varmistanut toisen perättäisen pro-tourin kokonaiskilpailun voittonsa. Kuva: SFL / Toni Laitiala

MP40-luokassa tilanne on kokonaiskiertueella on tasainen, ja sijoituksista riippuen on jopa mahdollista, että kolme pelaajaa jakaa kokonaiskiertueen voiton. Kiertueen kärjessä on Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat), toisena Kalle Lehto (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) ja kolmantena Erkka Leivo (Tomoottajat Disc Golf).

FP40-luokassa kokonaiskiertueen voiton on varmistanut viime vuoden tapaan Kristiina Sylman (Talin Tallaajat). MP50-luokassa Jouni Leskinen (Nummelan frisbeeseura) jahtaa kiertueen kokonaisvoittoon riittäviä pisteitä. MP60-luokan kiertuevoitossa on kiinni puolestaan Tahkolla niin ikään kilpaileva Esko Jokinen (Joroisten Urheilijat).

Tahkovuoren 18-väyläisellä radalla pelataan kussakin luokassa yhteensä kolme kierrosta. Finaalikierros pelataan sunnuntaina golflähdöin klo 9.00 alkaen. Päivän viimeinen ryhmä (avoimen luokan kärki) suuntaa radalle noin klo 13.

Ilmoittautuneet ja tulospalvelu

Lisäksi tunnelmia välitetään:

  • Kiertueen pääyhteistyökumppanin Prodigy Disc Europen sosiaalisen median kanavissa: Facebookissa, Youtubessa ja Instagramissa @prodigydisceurope.
  • Prodigy Disc Pro Tourin Facebook-sivulla sekä SFL:n Instagramissa @frisbeegolfliitto.
  • Kiertueen viralliset hashtagit ovat #prodigydiscprotour ja #sflprotour. Jos olet paikan päällä, nappaa nämä aihetunnisteet talteen & välitä omat kisatunnelmasi muillekin kiertuetta seuraaville!