Suomelle joukkuefrisbeegolfin maailmanmestaruus!

Suomi on voittanut Virossa järjestetyissä joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailuissa kultaa. Finaalikierroksella Suomi löi Saksan joukkueen.

Suomen voitokkaaseen joukkueeseen kuuluivat Niklas Anttila (Vuorelan Veikot), Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot), Teemu Nissinen (Nummelan frisbeeseura), Mikael Räsänen (Deep in the Forest, Kuopio), Oskari Vikström (Jyväskylän Liitokiekkoilijat), Mikael Hyväri (BSC Disc Golf Team, Oulu), Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura) ja Sini Lindholm (Lahden Frisbee Club). 

Oskari Vikström. Kuva: WTDGC / Margit Kurvits

Joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailut kestivät neljä päivää. Kilpailuihin otti osaa yhteensä 17 eri maata. Suomi pelasi kilpailuissa yhteensä kahdeksan ottelua, alkulohkosta finaaliin saakka. Kussakin ottelussa joukkueesta pelasi kuusi pelaajaa, joista kaksi pelasi yksilöinä ja loput neljä pelaajaa muodostivat kaksi paria. 

Yksilöt ja parit saivat kussakin ottelussa toisesta joukkueesta omat vastustajansa, joita vastaan he pelasivat reikäpeliä. Reikäpelissä tarkoituksena on saada väylältä parempi tulos kuin vastustaja, ja sitä kautta ansaita omalle joukkueelle pisteitä. Kunkin ottelun voittaja ansaitsi joukkueelleen kaksi pistettä, tasapelistä jaossa oli kummallekin joukkueelle yksi piste.

Välierässä voitto Viron joukkueesta

Finaalipäivän aamuna Suomi pelasi välieräottelun isäntämaa Viroa vastaan. Ottelu oli tasainen — kun kierros oli edennyt yhdeksän väylän verran, johti Viro kahdessa reikäpelissä ja Suomi kahdessa reikäpelissä. 

Nissinen ja Anttila nappasivat parigolfissa Viron Kristo Raikia ja Siim Isupia vastaan kierroksen loppuväylillä kuitenkin vielä yhteensä viisi väylävoittoa. Näin luvut välierässä kääntyivät Suomen eduksi 6-2.

Teemu Nissinen. Kuva: WTDGC / Margit Kurvits

Finaalissa vastassa vahvasti pelannut Saksa

Toisesta välieräparista Suomi sai vastaansa Saksan, jonka se kohtasi ensimmäisen kerran keskiviikkona alkulohkossa. Alkulohkon ottelun Suomi vei nimiinsä lukemin 6-2, kahden ottelun päätyttyä Suomen voittoihin ja kahden ottelun loputtua tasatulokseen. Finaalissa Suomi pelasi varmoin ottein, lyöden Saksan joukkueen puhtain luvuin.

Maailmanmestarit: Janne Hirsimäki, Mikael Hyväri, Sini Lindholm, Oskari Vikström, Mikael Räsänen, Niklas Anttila, Jesse Nieminen ja Teemu Nissinen.

”Finaalipeliin suunnattiin odottavin tunnelmin. Aloitimme varovasti, mutta saimme heti kierroksen alkupuolella kerrytettyä johtoa, loppukierros menikin sitten todella hyvin”, kommentoi joukkueen kapteenina toiminut Hirsimäki.

”Tämä reissu oli melkolailla nappisuoritus meiltä. Tulimme kilpailuihin ennakkosuosikkina, ja meillä oli sen myötä myös ennakkosuosikin paineet. Meillä oli loistava tiimihenki, ja mukana oli sekä kokemusta että nuoruuden intoa. Täydensimme todella hyvin toisiamme.”

Lisätietoja:


SFL:n huippu-urheiluyksikön ja joukkueen yhteistyökumppani on Ford Finland.

Korjattu 18.52. Saksan kanssa pelattu alkulohkon ottelu päättyi 6-2, ei 4-2, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.