Suomi mitalipeleihin MM-joukkuefrisbeegolfissa — mestaruus ratkotaan lauantaina

Joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailut Virossa huipentuvat lauantaina 24.8. pelattaviin välieriin ja mitalipeleihin. Suomen joukkue on pelannut vahvasti, ja kohtaa välieräottelussaan isäntämaa Viron.

Suomen joukkueeseen kuuluvat Niklas Anttila (Vuorelan Veikot), Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot), Teemu Nissinen (Nummelan frisbeeseura), Mikael Räsänen (Deep in the Forest, Kuopio), Oskari Vikström (Jyväskylän Liitokiekkoilijat), Mikael Hyväri (BSC Disc Golf Team, Oulu), Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura) ja Sini Lindholm (Lahden Frisbee Club). Kullakin kierroksella joukkueesta pelaa kuusi pelaajaa, joista kaksi pelaa yksilöinä ja loput neljä pelaajaa muodostavat kaksi paria.  

Kuva: WTDGC / Margit Kurvits

Keskiviikkona pelattiin alkulohkon ottelut. Alkulohkossa Suomi otti täydet voitot Espanjan ja Australian joukkueista sekä kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä Saksan kanssa. 

Jatkolohkossa vastaan astuivat hallitseva maailmanmestari Kanada ja edelliskisojen MM-pronssimitalisti Uusi-Seelanti. Lohkossa pelasivat siis kaikki edelliskisojen mitalistit, sillä Suomi voitti vuonna 2017 Englannissa MM-hopeaa. Jatkolohkosta Suomi eteni puhtaalla sarjalla, ja pääsi valitsemaan puolivälierävastustajansa ensimmäisenä. 

Kuva: WTDGC / Margit Kurvits

Välierässä vastaan Viro

Perjantain puolivälierässä Suomi löi Slovakian joukkueen täysin voitoin. Välierässä lauantai-aamuna Suomi kohtaa vahvasti pelanneen Viron. Toisessa välierässä vastakkain ovat Saksa ja Itävalta. Kummankin välieräparin voittajat etenevät kultaotteluun, häviäjät taas pronssiotteluun.

Kuva: WTDGC / Margit Kurvits

Viron ja Suomen välierä käynnistyy lauantaiaamuna klo 9.00. Kultamitaliottelu ja pronssiottelu pelataan lauantaina klo 13.00 alkaen. Livelähetyksiä kilpailuista on striimattu Youtubeen.

Suomen joukkue päivittää tunnelmiaan paikan päältä Disc Golf Team Finland -Facebook-sivulle.

Lisätietoja:

MM-kilpailuissa joukkueet pelaavat otteluita muita maita vastaan. Kussakin ottelussa on joukkueesta mukana kuusi pelaajaa, joista kaksi pelaa yksilöinä ja loput neljä pelaajaa muodostavat kaksi paria.  

Yksilöt ja parit saavat ottelussa toisesta joukkueesta omat vastustajansa, joita vastaan he pelaavat reikäpeliä. Reikäpelissä tarkoituksena on saada väylältä parempi tulos kuin vastustaja, ja sitä kautta ansaita omalle joukkueelle pisteitä. Enemmän reikäpelejä voittanut joukkue voittaa ottelun. Joukkueet kerryttävät omaa pistepottiaan voittamalla otteluita muita maita vastaan. 


SFL:n huippu-urheiluyksikön ja joukkueen yhteistyökumppani on Ford Finland.