Avauspäivä joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailuissa pelattu

Joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailuissa Virossa pelattiin keskiviikkona ensimmäinen kierros. Suomen joukkue kohtasi avauskierroksella alkulohkonsa muut maat: Australian, Espanjan ja Saksan.

Suomen kisataival käynnistyi mainiosta lohkovoitolla. Suomi nappasi voitot yhteensä kymmenestä reikäpeliottelusta sekä kaksi tasapelitulosta Saksaa vastaan käydyissä otteluissa. Lohkossa toiseksi sjoittunut Saksa ja kolmanneksi sijoittunut Espanja jatkavat Suomen tapaan eteenpäin korkeampia sijoituksia ratkoviin jatkolohkoihin. 

Suomen joukkue. Takarivissä vasemmalta: Janne Hirsimäki, Mikael Räsänen, Oskari Vikström ja Sini Lindholm. Eturivissä vasemmalta: Mikael Hyväri, Niklas Anttila, Teemu Nissinen ja Jesse Nieminen.

Toisella kierroksella Suomi saa vastaansa edellisten MM-kilpailuiden muut mitalistimaat Kanadan ja Uuden-Seelannin. Edellisissä MM-kilpailuissa hopealle sijoittunut Suomi pelaa puolustavaa mestaria Kanadaa vastaan torstaina klo 10. Puolustavan pronssimaan Uuden-Seelannin ottelu on vuorossa perjantaina klo 9. Kanadan ja Uuden-Seelannin kanssa käytävästä jatkolohkovaiheesta kohti myöhemmin perjantaina käynnistyvää puolivälierävaihetta jatkaa kaksi parasta joukkuetta. 

Näin seuraat MM-kilpailuja

Suomen joukkue päivittää tunnelmiaan paikan päältä Disc Golf Team Finland -Facebook-sivulle.

Lisäksi seurantaan kannattaa ottaa MM-kilpailuiden viralliset nettisivut ja sosiaalisen median kanavat: 

MM-kilpailuissa joukkueet pelaavat otteluita muita maita vastaan. Kussakin ottelussa on joukkueesta mukana kuusi pelaajaa, joista kaksi pelaa yksilöinä ja loput neljä pelaajaa muodostavat kaksi paria.  

Yksilöt ja parit saavat ottelussa toisesta joukkueesta omat vastustajansa, joita vastaan he pelaavat reikäpeliä. Reikäpelissä tarkoituksena on saada väylältä parempi tulos kuin vastustaja, ja sitä kautta ansaita omalle joukkueelle pisteitä. Enemmän reikäpelejä voittanut joukkue voittaa ottelun. Joukkueet kerryttävät omaa pistepottiaan voittamalla otteluita muita maita vastaan. 


SFL:n huippu-urheiluyksikön ja joukkueen yhteistyökumppani on Ford Finland.