Joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailut pelataan 21.-24.8. Virossa

Virossa Maetagusessa järjestetään joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailut keskiviikosta lauantaihin 21.-24.8. Kilpailuihin ottaa osaa yhteensä 17 maata. Edellisistä joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailuista vuonna 2017 Suomen joukkueella oli kotiintuomisinaan hopeamitalit.

Suomen joukkueeseen kuuluvat Niklas Anttila (Vuorelan Veikot), Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot), Teemu Nissinen (Nummelan frisbeeseura), Mikael Räsänen (Deep in the Forest, Kuopio), Oskari Vikström (Jyväskylän Liitokiekkoilijat), Mikael Hyväri (BSC Disc Golf Team, Oulu), Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura) ja Sini Lindholm (Lahden Frisbee Club).

”Meillä on kasassa erittäin taitava ja nälkäinen joukkue, joten MM-kilpailuihin suuntaamme hyvin luottavaisin mielin. Vastus MM-kilpailuissa on tottakai kova, ja erot eri joukkueiden välillä ovat etukäteen suhteellisen pieniä”, kommentoi joukkueen kapteenina toimiva Hirsimäki.  

Pisteitä kerrytetään voittamalla otteluita muita maita vastaan

MM-kilpailuissa joukkueet pelaavat otteluita muita maita vastaan. Kussakin ottelussa on joukkueesta mukana kuusi pelaajaa, joista kaksi pelaa yksilöinä ja loput neljä pelaajaa muodostavat kaksi paria.  

Yksilöt ja parit saavat ottelussa toisesta joukkueesta omat vastustajansa, joita vastaan he pelaavat reikäpeliä. Reikäpelissä tarkoituksena on saada väylältä parempi tulos kuin vastustaja, ja sitä kautta ansaita omalle joukkueelle pisteitä. Enemmän reikäpelejä voittanut joukkue voittaa ottelun. Joukkueet kerryttävät omaa pistepottiaan voittamalla otteluita muita maita vastaan. 

MM-kilpailut avataan neljässä eri alkulohkossa. Suomen joukkueen kanssa samaan alkulohkoon kuuluvat Saksa, Australia ja Espanja. Avauskierroksen jälkeen lohkon kolme parasta joukkuetta jatkavat eteenpäin seuraavaan lohkovaiheeseen. Lohkojen sisällä karsitaan joukkueita pois kerrytettyjen pisteiden perusteella edelleen kierros kierrokselta. Myös pois tippuneet joukkueet ratkovat sijoituksia omissa jatkolohkoissaan. Lauantaina pelattavalla finaalikierroksella on mukana enää kaksi kulta- ja hopeasijat ratkovaa joukkuetta sekä kaksi pronssista kamppailevaa joukkuetta.  

Näin seuraat MM-kilpailuja

Suomen joukkue päivittää tunnelmiaan paikan päältä Disc Golf Team Finland -Facebook-sivulle.

Lisäksi seurantaan kannattaa ottaa MM-kilpailuiden viralliset nettisivut ja sosiaalisen median kanavat: 


SFL:n huippu-urheiluyksikön ja joukkueen yhteistyökumppani on Ford Finland.


Suomen joukkue

Janne Hirsimäki #47516 (C)

Janne Hirsimäki. Kuva: SFL / Knuutti Lehtinen

 


Niklas Anttila #91249

Niklas Anttila. Kuva: SFL / Miika Rajala

 


Mikael Hyväri #57272

Mikael Hyväri. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

 


Sini Lindholm #80281

Sini Lindholm. Kuva: SFL / Tomi Mäkipää

 


Jesse Nieminen #58923

Jesse Nieminen. Kuva: SFL / Tomi Mäkipää

 


Teemu Nissinen #39696

Teemu Nissinen. Kuva: SFL / Mikko Kaakinen

 


Mikael Räsänen #73312

Mikael Räsänen. Kuva: SFL / Tomi Mäkipää

 


Oskari Vikström #74130

Oskari Vikström. Kuva: SFL / Tomi Mäkipää