Joukkuefrisbeegolfin Suomen mestaruudet Ouluun ja Jyväskylään

Kaksipäiväiset joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailut huipentuivat sunnuntaina Äänekoskella. Suomen mestaruudet ratkaistiin avoimen luokan ja sekasarjan kilpailuissa. Kummassakin sarjassa oli mukana 18 nelihenkistä joukkuetta. 

SM-kilpailuissa pelattiin kumpanakin kilpailupäivänä kaksi kierrosta. Pisteitä joukkueet saivat kultakin kierrokselta sijoitukseensa perustuen. Kierroksista kaksi pelattiin joukkueparigolfina ja kaksi parigolfina.

Kuva: SFL / Miika Kankainen

Oulun frisbeeseuralle avoimen sarjan SM-kultaa

Avoimessa luokassa päätöspäivään suunnattiin Oulun frisbeeseuran (Jukka Tyni, Juho Parviainen, Kristian Kuoksa, Mikko Ylätalo) johdolla. Joukkueen vahva meno jatkui myös sunnuntaina. Päivän avauskierrokselta joukkue nappasi jaetun ykkössijan ja finaalikierrokselta niin ikään kierroksen parhaat pisteet. Varma suorittaminen toi oululaisjoukkueelle SM-kultaa 295 pisteellä. 

Myös avauspäivän jälkeen toisena ollut Vuorelan Veikkojen joukkue (Janne Mönkkönen, Jesse Nieminen, Niklas Anttila, Veeti Järvinen) ja kolmantena ollut Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden joukkue (Lauri Lehtinen, Oskari Vikström, Matias Puikkonen, Otto Lehtonen) onnistuivat pitämään asemansa loppuun saakka. Veikot sijoittui päivän kierroksilla jaetulle ykkössijalle ja sekä kakkossijalle vieden Siilinjärvelle hopeaa 261 pisteellä. Jyväskylän Liitokiekkoilijat sijoittui SM-pronssille, saldonaan yhteensä 199 pistettä.

Jyväskylän Liitokiekkoilijat nousi Suomen mestaruuteen

Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden joukkue oli vahvassa vedossa myös sekasarjassa. Sekasarjan joukkue (Jani Saukko, Rauli Savela, Samu Åström, Sonja Laine) oli avauspäivän jälkeen neljäntenä, mutta avasi päivän räväkästi kierrosvoitolla. Mainion päivänavauksen myötä joukkue siirtyi sarjan kärkipaikalle niukalla 11 pisteen erolla toisena olleeseen Ähtärin Urheilijoiden joukkueeseen (Heikki Saunanen, Tuomas Autio, Aati Vesala, Anna-Sofia Haipus).

Sarjan SM-mitaleista käytiin viimeisellä kierroksella vielä huimaa taistoa. Lopulta kierrosvoiton vei nimiinsä Disc Golf Hyvinkää vain yhden heiton marginaalilla kakkossijaan. Äärimmäisen tasaisen kierroksen toista sijaa jakoi kaiken kaikkiaan kuusi joukkuetta, joukossaan myös Jyväskylän ja Ähtärin joukkueet.

Tiukan otatuksen päätteeksi Liitokiekkoilijoiden johtoasema piti — siitä palkintona SM-kultaa 236,33 pisteellä. Avauspäivän jälkeen kilpailua johtanut Ähtärin Urheilijoiden joukkue otti hopeaa 225,33 pisteellä. Laukaalaisseura Puskaputtaajat (Jooa Saari, Sami Väisänen, Tuomo Harju, Mari Kaipio) kiri puolestaan päätöspäivän aikana viidenneltä sijalta SM-pronssille 214,33 pisteellä.