Frisbeegolfin MM-kilpailut huipentuvat lauantaina — Eveliina Salonen jaetulla kärkipaikalla

Frisbeegolfin MM-kilpailuissa Peoriassa, Yhdysvalloissa pelattiin perjantaina kilpailuiden neljäs ja samalla toiseksi viimeinen kierros. Asetelmat ennen lauantai-iltana Suomen aikaa pelattavaa finaalikierrosta ovat huippujännittävät, sillä naisten avoimessa luokassa Eveliina Salonen on kilpailun jaetulla johtopaikalla.

Perjantain kierrokselle suunnattiin tilanteessa, jossa Eveliina Salonen johti kilpailua niukasti yhden heiton erolla Catrina Alleniin (USA). Kierros käynnistyikin totutun tasaisissa merkeissä. Myös kaksikon taustalla tapahtui: viidettä maailmanmestaruuttaan jahtaava Paige Pierce (USA) teki vahvaa nousua ja kuroi kuuden heiton eroaan kärkikaksikkoon umpeen.

Kiinniotto nähtiin lopulta väylällä 12. Kolmikko eteni tasatahtiin jaetulla johtopaikalla väylät 12-14, kunnes väylällä 15 Salonen kirjautti tuloskorttiinsa tuplabogeyn. Viimeisillä väylillä Salonen oli kuitenkin kärkiryhmästä vahvin, ja kuroi kahden heiton eron vielä kiinni.

Eveliina Salonen. Arkistokuva: SFL / Miika Rajala

Lähtöasetelmat finaalikierrokselle eivät siis voisi olla jännittävämmät. Salonen, Allen ja Pierce ovat kaikki ennen viimeistä kierrosta tuloksessa 232 heittoa (-16) ja jakavat siis kilpailun kärkitilaa. Sarah Hokom (USA) on neljäntenä lukemissa 238 heittoa (-10) ja Henna Blomroos viidentenä 240 heitolla (-8). 

Maailmanmestaruuden kohtalo ratkotaan lauantai-iltana Suomen aikaa. Salosen, Allenin, Piercen ja Hokomin muodostama kärkikortti suuntaa finaalikierrokselle noin klo 9.12 paikallista eli klo 17.12 Suomen aikaa. Kierrosta voi seurata livenä YouTube-striimin välityksellä. 

McBeth jatkaa avoimen kärjessä

Avoimen luokan kärkipaikalla jatkaa Paul McBeth (USA) lukemissa 218 heittoa (-36). Emerson Keith kavensi eroaan McBethiin perjantaina, ja suuntaa finaalikierrokselle kahden heiton takaa-ajoasemista lukemin 220 heittoa (-34).

Richard Wysocki (USA) kohensi perjantaina huomattavasti asemiaan, ja nousi tuloslistalla viisi pykälää ylöspäin kolmanneksi. Wysocki on ennen finaalikierrosta tuloksessa 224 heittoa (-30). Myös Väinö Mäkelä napsi perjantaina sijoituksia ylöspäin, ja on parhaana suomalaisena jaetulla sijalla 19.