Salonen nousi takaisin MM-kilpailuiden kärkeen — Blomroos neljäntenä

Torstaina pelattu frisbeegolfin MM-kilpailuiden kolmas kierros toi tullessaan liikettä tuloslistoilla kummassakin kilpailuluokassa. Naisten avoimessa luokassa piikkipaikalle nousi Eveliina Salonen, avoimessa luokassa puolestaan nelinkertainen maailmanmestari Paul McBeth.

Salonen ja Blomroos tekivät nousua

Naisten avoimessa luokassa käytiin torstaina jännittävää taistoa kilpailun kärkipaikasta Eveliina Salosen ja Catrina Allenin (USA) välillä. Maailman rating-tilaston ykkösnaisella Allenilla oli kierrokselle suunnattaessa kahden heiton johtoasema Saloseen nähden. 

Ennen kierroksen päätösväylää johtopaikka oli edelleen kahden heiton marginaalilla Allenin hallussa. Asetelmat kuitenkin vaihtuivat viimeisellä väylällä, jolla Salonen kirjautti korttiinsa birdien ja Allen tuplabogeyn. Seuratasolla Nummelan frisbeeseuraa edustavan Salosen kierrostulos 58 heittoa (-5) oli luokassa päivän paras. Kierrokseen sisältyi kuusi birdietä, 11 paria ja yksi bogey.

Näin ollen perjantaina pelattavalle neljännelle kierrokselle suunnataan Salosen niukalla johdolla. Salonen johtaa lukemin 174 heittoa (-13), Allen on toisena yhden heiton päässä lukemissa 175 heittoa (-12). 

Eveliina Salonen. Kuva: SFL / Tomi Mäkipää

Kaksikon takana Paige Pierce (USA) sekä seuratasolla Rauman Frisbeetä edustava Henna Blomroos tekivät vahvaa nousua. Kumpikin pelasi torstain kierroksensa lukemiin 59 heittoa (-4). Ennen neljättä kierrosta Pierce on kolmantena 180 heitolla (-7) ja Blomroos vain yhden heiton päässä neljäntenä 181 (-6). Viron Kristin Tattar on puolestaan heiton päässä Blomroosista viidentenä ja Sarah Hokom (USA) kahden heiton päässä Blomroosista kuudentena. 

Henna Blomroos. Kuva: SFL / Tomi Mäkipää

Salonen ja Blomroos pelaavat perjantaina naisten luokan kärkikortissa. Ryhmän kierros käynnistyy Yhdysvalloissa Peoriassa paikallista aikaa klo 10.24 eli Suomen ajassa klo 18.24. Kierroksen livelähetys on katsottavissa YouTubessa.

McBeth siirtyi johtoon avoimessa luokassa

Avoimessa luokassa kahden ensimmäisen päivän ajan kilpailua johtanut yhdysvaltalainen Emerson Keith joutui luovuttamaan johtopaikan maanmiehelleen Paul McBethille. Kolmen kierroksen jälkeen McBeth johtaa kilpailua lukemin 158 heittoa (-32) ja Keith on toisena lukemissa 162 heittoa (-28). 

Kolmatta sijaa jakavat tuloksessa 166 heittoa (-24) yhdysvaltalaiset Kevin Jones ja James Conrad. Väinö Mäkelä on parhaana suomalaisena jaetulla 23. sijalla tuloksessa 178 heittoa (-12).

MM-kilpailuissa on jäljellä neljäs kierros sekä lauantaina 17.8. pelattava finaalikierros.