Joukkuefrisbeegolfin Suomen mestaruuksista pelataan Äänekoskella

Joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailut pelataan Äänekosken liikuntapuistossa 17.-18.8.2019. Suomen mestaruudet ratkotaan kahdessa eri sarjassa: avoimessa ja sekajoukkueiden sarjassa.

Kummassakin sarjassa on mukana yhteensä 18 joukkuetta, joissa kussakin on neljä jäsentä. Sekaluokan joukkueissa on oltava mukana yksi naispelaaja sekä ikäluokkapelaaja (Juniori 18 tai alle, tai seniori 40 tai yli). Avoimeen luokkaan voivat osallistua kaikki pelaajat.

Joukkuefrisbeegolfissa kilpaillaan nimensäkin mukaisesti joukkueena. Kilpailu koostuu yhteensä neljästä eri kierroksesta. Kilpailun voittaa joukkue, joka kerää kahden kilpailupäivän aikana eniten pisteitä. Kilpailuissa on käytössä neljä eri pelimuotoa: kaksi joukkueparigolf- ja kaksi parigolfpelimuotoa.

Talin Tallaajat ja Puskaputtaajat puolustavat mestaruuksiaan

Avoimen luokan kilpailussa viime vuonna Suomen mestaruuden voitti helsinkiläisseura Talin Tallaajien joukkue. Seuralla on vahva edustus myös Äänekoskella, sillä kolme neljästä mestaruusjoukkueen jäsenestä on mukana myös tänä vuonna. Äänekoskella Tallaajien joukkue Samuel HänninenRiku VinkAntti Mertanen ja Toni Syrjänen saa vastaansa muun muassa korkeimnalla yhteisratingilla kilpailuun ilmoittautuneen Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden joukkueen Oskari VikströmLauri LehtinenMatias Puikkonen ja Otto Lehtonen.

Kilpailuiden järjestävä seura Puskaputtaajat puolustaa mestaruuttaan sekasarjassa. Äänekoskella Puskaputtaajien joukkueessa ovat mukana Jooa SaariSami Väisänen, Tuomo Harju ja Mari Kaipio. Viime vuoden mestaruusjoukkueessa heistä olivat mukana Saari ja Väisänen. 

Kummassakin luokassa pelataan kumpanakin kilpailupäivänä kaksi kierrosta. Päätöskierros alkaa sunnuntaina klo 15.45.

Tulospalvelu Disc Golf Metrixissä

Otsikkokuva: SFL / Jaska Halttunen