MM-kilpailut jatkuivat Yhdysvalloissa — Salonen toisena, Blomroos nousi kuudenneksi

PDGA Professional Disc Golf World Championships -kilpailuiden toinen kierros pelattiin keskiviikkona Yhdysvalloissa, Peoriassa. Eveliina Salonen on naisten avoimen luokan kilpailussa toisena.

Naisten avoimessa luokassa keskiviikon parhaasta kierrostuloksesta vastasi avauspäivän jälkeen toisena ollut Catrina Allen (USA) lukemin 52 heittoa (-9). Kilpailua avauskierroksen jälkeen johtanut Eveliina Salonen pelasi 60 heiton (-1) kierroksen. Keskiviikon huimalla vedollaan Allen siirtyi näin kilpailun kärkipaikalle yhteisheiton 114 (-10). Salonen on toisena, vain kaksi heittoa Allenista. Kolmantena on Viron Kristin Tattar lukemin 120 heittoa (-4). 

Allenin jälkeen luokan toiseksi parhaan keskiviikkokierroksen 55 heittoa (-6) pelasi Henna Blomroos. Kierroksellaan Blomroos kohensi hienosti asemiaan tuloslistalla, ollen nyt jaetulla kuudennella sijalla 122 heitolla (-2), vain kaksi heittoa kolmantena olevasta Tattarista. 

Eveliina Salonen. Arkistokuva: SFL / Tomi Mäkipää

Avoimen luokan kärkipaikalla jatkaa avauspäivän jälkeen johtanut Emerson Keith (USA) lukemin 105 heittoa (-22). Nelinkertainen maailmanmestari Paul McBeth (USA) on toisena, vain yhden heiton päässä Keithistä. Yhdysvaltalaiskolmikko James Conrad, Anthony Barela ja Chris Clemons jakaa kolmatta sijaa lukemissa 112 heittoa (-15). Suomalaispelaajista parhaissa asemissa on Väinö Mäkelä, jaetulla sijalla 23.

Kilpailun kolmas kierros pelataan torstaina 15.8. Naisten avoimen kärkikortti suuntaa kierrokselle klo 10.24 paikallista aikaa (Suomen aikaa klo 18.24).