Frisbeegolfin MM-kilpailut käynnistyivät — Eveliina Salonen avauskierroksen jälkeen johtopaikalla

Yhteensä kymmenen suomalaispelaajaa kilpailee tällä viikolla PDGA Professional Disc Golf World Championships -kilpailussa Yhdysvalloissa, Peoriassa. Avauskierroksen jälkeen suomalaisista parhaissa asemissa on Eveliina Salonen, joka johtaa naisten avoimen luokan kilpailua.

Naisten avoimessa luokassa kilpaileva Eveliina Salonen avasi MM-kilpailu-urakkansa Peoriassa upeasti. Ensimmäisellä kierroksella Salonen kirjautti tuloskorttiinsa kahdeksan birdietä, yhdeksän paria ja yhden bogeyn. Upealla 56 heiton (-7) kierroksellaan Salonen otti haltuunsa luokan kärkipaikan kuuden heiton erolla kakkossijaa jakavaan yhdysvaltalaiskolmikkoon Catrina Alleniin, Valerie Mandujanoon ja Erika Stinchcombiin. Naisten avoimessa luokassa kilpaileva toinen suomalaispelaaja Henna Blomroos on avauskierroksen jälkeen jaetulla sijalla 17. 

Eveliina Salonen frisbeegolfin SM-kilpailuissa Keuruulla heinäkuussa 2019. Kuva: SFL / Tomi Mäkipää

Avoimen luokan kilpailua johtaa avauspäivän jälkeen yhdysvaltalainen Emerson Keith. Toisena on Kevin Jones (USA) ja kolmantena James Conrad (USA) ja Paul McBeth (USA). Suomalaisista parhaissa asemissa on Väinö Mäkelä, jaetulla sijalla 18.  

MM-kilpailuiden toinen kierros pelataan keskiviikkona 14.8. Naisten avoimen luokan kärkiryhmä, jossa Salonen pelaa, suuntaa kakkoskierrokselleen paikallista aikaa klo 10 (Suomen aikaa klo 18). Kierrosta voi seurata reaaliajassa YouTube-lähetyksen tai livetulospalvelun välityksellä. Viisipäiväisten MM-kilpailuiden finaalikierros pelataan lauantaina 17.8.