Amatööriluokkien SM-kilpailut huipentuivat Sipoossa

Sipoossa Sibbe Disc Golfin radalla ratkottiin amatööriluokkien frisbeegolfin Suomen mestaruudet 9.-11.8.2019. Jokaisena kilpailupäivänä pelattiin yksi kierros. Mestaruuksista kilpailtiin yhteensä viidessä eri luokassa.

Ruuskanen tasaisen mittelön päätteeksi mestaruuteen

MA1-luokan Suomen mestaruuden voitti tasaväkisen taiston päätteeksi helsinkiläisseura Disc Golf Vikingsiä edustava Atte Ruuskanen. Ruuskanen sekä Porvoon Frisbeegolfseuraa edustava Oskar Volanen olivat ennen finaalikierrosta tasatuloksessa kilpailun kärkipaikalla. Kierroksen puolivälissä Ruuskanen onnistui nappaamaan piikkipaikan yksin haltuunsa, eikä luovuttanut niukkaa johtoasemaa loppukierroksen aikana. 

Atte Ruuskanen. Kuva: SFL / Marika Salmi

Suomen mestaruus irtosi lopulta kahden heiton erolla Volaseen. Ruuskaselle siis kultaa kokonaistuloksella 162 heittoa (-15) ja Volaselle hopeaa lukemin 164 heittoa (-13). SM-pronssille sijoittui Jooa Saari (Puskaputtaajat) 169 heitolla (-8).

Mäkelä piti paikkansa

Anni Mäkelä (Vampulan Urheilijat) jatkoi voittokulkuaan Sipoossa. Viime viikonloppuna Riihimäellä 15-vuotiaiden luokassa SM-kultaa voittanut Mäkelä siirtyi FA1-luokan kärkipaikalle lauantaina. Sunnuntain finaalikierrokselle hän suuntasi neljän heiton erolla toisena olleeseen Maria Asikaiseen (Simpele DiscGolf) nähden. 

Anni Mäkelä. Kuva: SFL / Marika Salmi

Etumatka riitti lopulta Suomen mestaruuteen saakka, vaikka Asikainen kirikin päätöskierroksella eroa kapeammaksi. Mäkelä saavutti näin elokuun toisen SM-kultansa kokonaistuloksella 196 heittoa (+19). Asikainen sijoittui SM-hopealle lukemin 198 heittoa (+21). Vilma Kivimäki (Sipoon Discstroyers) nappasi puolestaan viimevuotisen hopeansa jatkoksi nyt SM-pronssia.

Terävä, Anttila ja Viitanen ikäluokkien mestareiksi 

MA40-luokassa mestaruuteen heitti Mika Terävä (Frisbeegolfseura 7k) kokonaistuloksella 174 heittoa (-3). Miikka Wathen (Talin Tallaajat) kiri päätöspäivänä itsensä neljänneltä sijalta SM-hopealle lukemin 179 heittoa (+2). SM-pronssille sijoittui Henri Stenroos (Riihimäen Frisbeegolf) lukemin 180 heittoa (+3). 

FA40-luokassa Suomen mestariksi kruunattiin Saija Anttila (Riihimäen Frisbeegolf) kokonaistuloksella 208 heittoa (+31). Annemari Lumppio (Nummelan frisbeeseura) nousi päätöskierroksella yhden pykälän ylemmäksi tuloslistalla, napaten SM-hopeaa 217 heiton (+40) tuloksella. Lumppion marginaali SM-pronssimitalille kirineeseen Sari Töyrälään (Hämeenlinnan Discaajat) oli vain yksi heitto. 

MA50-luokassa SM-kultaa voitti Kristian Viitanen (Vuorelan Veikot) kokonaistuloksella 182 heittoa (+5) ennen hopeamitalisti Simo Rantalaa (Disc Golf Vikings) 184 heittoa (+7). Vuorelan Veikkojen seuramenestystä täydensi SM-pronssille lukemin 186 heittoa (+9) sijoittunut Ilkka Moilanen.

Kuva: SFL / Marika Salmi