Uusia kärkinimiä amatööriluokkien SM-kilpailuissa

Frisbeegolfin amatööriluokkien SM-kilpailuissa Sipoossa pelattiin lauantain aikana kilpailun toinen kierros. Suomen mestaruuksien kohtalot ratkotaan sunnuntaina, kun ohjelmassa on SM-kilpailuiden päätöskierros.

MA1-luokan pelaajista parhaassa pelivireessä oli lauantaina Disc Golf Vikingsiä edustava Atte Ruuskanen. Ruuskanen pelasi lauantain parhaan kierrostuloksen 51 heittoa (-8) ja nousi samalla jakamaan kilpailun kärkipaikkaa Oskar Volasen (Porvoon Frisbeegolfseura) kanssa. Kaksikko on ennen päätöskierrosta lukemissa 107 heittoa (-11). 

Kolmantena on Jooa Saari (Puskaputtaajat) tuloksella 111 heittoa (-7), vain yhden heiton erolla neljäntenä olevaan Harri Lähdesmäkeen (Ylöjärven Ryhti). 

Atte Ruuskanen. Kuva: SFL / Marika Salmi

FA1-luokan kärkipaikalle nousi lauantaina uusi nimi. Edellisviikonloppuna FJ15-luokan SM-kultaa Riihimäellä voittanut Anni Mäkelä (Vampulan Urheilijat) paransi perjantain kierrostulostaan kolmella heitolla. Nousujohteinen peli nosti Mäkelän luokan kärkipaikalle. Kahden kierroksen jälkeen Mäkelän yhteistulos on 127 heittoa (+9). 

Toisena kilpailussa on avauspäivän jälkeen johtanut Maria Asikainen (Simpele DiscGolf) 131 heitolla (+13). Jonna Säkkinen (Pieksämäen Ohiheittäjät) ja Vilma Kivimäki (Sipoon Discstroyers) jakavat kolmatta sijaa lukemin 134 heittoa (+16). 

Anni Mäkelä. Kuva: SFL / Marika Salmi

MA40-luokan kärkipaikkaa jakaa kolme pelaajaa

MA40-luokassa tilanne on äärimmäisen tasainen, sillä kahden kierroksen jälkeen kärkipaikkaa jakaa peräti kolme pelaajaa: Frisbeegolfseura 7k:ta edustavat Mika Terävä ja Ville Mäki sekä Riihimäen Frisbeegolfia edustava Henri Stenroos. Kolmikon ero neljäntenä olevaan Miikka Watheniin (Talin Tallaajat) on neljä heittoa. 

Saija Anttila (Riihimäen Frisbeegolf) jatkaa FA40-luokan kärkipaikalla 138 heitolla (+20). Riikka Salmén (Hyzer Hollola disc club) on toisena 141 heiton (+23) tuloksella ja Annemari Lumppio (Nummelan frisbeeseura) kolmantena 143 (+25) lukemin.

Saija Anttila. Kuva: SFL / Marika Salmi

MA50-luokan piikkipaikan otti lauantaina haltuunsa Simo Rantala (Disc Golf Vikings). Rantala on pelannut tasaisesti kaksi par-kierrostulosta. Kristian Viitanen (Vuorelan Veikot) on kahden heiton päässä Rantalasta toisena ja Ilkka Moilanen (Vuorelan Veikot) kolmen heiton päässä kolmantena. 

Kuva: SFL / Marika Salmi

Kilpailut päättävä finaalikierros pelataan sunnuntaina 11.8. klo 9 alkaen väliaikalähdöin. Päivän viimeinen ryhmä starttaa radalle klo 13.40.