Amatööriluokkien SM-kilpailut käyntiin Sipoossa

Frisbeegolfin amatööriluokkien SM-kilpailut käynnistyivät tänään perjantaina Sipoon Söderkullassa. Perjantaina ohjelmassa oli kilpailun avauskierros. Tuoreet mestarit selviävät päätöspäivänä sunnuntaina.

MA1-luokan kärkitilan otti avauskierroksella haltuunsa Porvoon Frisbeegolfseuraa edustava Oskar Volanen. Volanen pelasi päivän parhaan kierrostuloksen Söderkullassa 53 heiton (-6) lukemin. Kahden heiton päässä toisena on Harri Lähdesmäki (Ylöjärven Ryhti). Kolmatta sijaa jakaa kolme pelaajaa: Juha Kytö (Sipoon Discstroyers), Mikko Boman (Puskasoturit) ja Atte Ruuskanen (Disc Golf Vikings) 56 heitolla (-3). 

Oskar Volanen. Kuva: SFL / Marika Salmi

FA1-luokan kärjessä on perjantain jälkeen viime vuonna FJ18-luokan Euroopan mestaruuden voittanut Maria Asikainen (Simpele DiscGolf). Asikainen avasi kisaviikonloppunsa 63 heiton (+4) kierroksella. Toista sijaa jakaa tasatuloksessa kolme pelaajaa: Anni Mäkelä (Vampulan Urheilijat), Jonna Säkkinen (Pieksämäen Ohiheittäjät) ja Vilma Kivimäki (Sipoon Discstroyers) lukemin 65 (+6).

Maria Asikainen. Kuva: SFL / Marika Salmi

MA40-luokan kilpailua johtaa avauspäivän jälkeen Henri Stenroos (Riihimäen Frisbeegolf), joka avasi SM-kisaviikonloppunsa 55 heiton (-4) kierroksella. Kakkossijaa jakavat Mika Terävä (Frisbeegolfseura 7k) ja Ville Mäki (Frisbeegolfseura 7k) ovat Stenroosista kahden heiton päässä.

Kuva: SFL / Marika Salminen

FA40-luokan kilpailu alkoi niin ikään hyvin tasaisissa merkeissä. Luokan jaetulla johtopaikalla ovat Saija Anttila (Riihimäen Frisbeegolf) ja Jenni Grönvall (Frisbeegolfseura Sankariheittäjät) lukemin 68 heittoa (+9). Riikka Salmén (Hyzer Hollola disc club) on kolmantena, yhden heiton päässä kärkikaksikosta. 

MA50-luokan kärkipaikkaa pitää hallussaan Kristian Viitanen (Vuorelan Veikot) lukemin 58 heittoa (-1), toisena on Simo Rantala (Disc Golf Vikings) 59 heitolla (0) ja Ilkka Moilanen (Vuorelan Veikot) kolmantena 60 heiton (+1) kierroksella.

Kuva: SFL / Marika Salmi