Amatööriluokkien Suomen mestaruuksista pelataan Sipoossa

Natural Born Disc Golfer järjestää frisbeegolfin amatööriluokkien SM-kilpailut 9.-11.8.2019. Kilpailuareenana toimii Sipoon Söderkullassa sijaitseva Sibbe Disc Golf. 

Kilpailuihin osallistumiskelpoisia ovat amatööristatuksella pelaavat frisbeegolfpelaajat. Pelaajalla on amatööristatus, mikäli hän ei ole vastaanottanut kilpailuissa rahapalkintoja. Ikärajattomien amatööriluokkien, Advanced (MA1) ja Advanced Women (FA1) lisäksi Suomen mestaruuksista pelataan 40-vuotiaiden naisten (FA40) sekä 40-vuotiaiden (MA40) ja 50-vuotiaiden (MA50) amatööriluokissa.

Kolmipäiväisessä kilpailussa pelataan yksi kierros päivässä väliaikalähdöillä. Kullakin kierroksella pelataan 18 väylää.

Mukana joukko viime vuoden SM-mitalisteja

Viime vuonna Suomen mestaruudet amatööriluokissa ratkottiin Tahkolla. Edellisvuoden mitalisteista mukana on muun muassa FA1-luokassa kilpaileva Vilma Kivimäki (Sipoon Discstroyers). Kivimäki voitti kauden ensimmäisen Amateur Series -SM-karsintakilpailun Ähtärissä.

Vilma Kivimäki. Kuva: SFL / Marika Salmi

MA40-luokan kilpailuun on ilmoittautunut mukaan viime vuonna SM-hopeaa voittanut John Eriksson (Frisbeegolfseura 7k, Turku) ja MA50-luokkaan SM-pronssimitalisti Ilkka Moilanen (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi).  

Ilkka Moilanen. Kuva: SFL / Marika Salmi

FA40-luokassa kilpailevat SM-hopeaa viime vuonna napannut Mila Puumala (Karkkilan Frisbeegolfkerho) ja pronssimitalisti Riikka Salmén (Hyzer Hollola disc club). Puumala  kilpaili vastikään Yhdysvalloissa PDGA Amateur Disc Golf World Championships -kilpailussa, sijoittuen upeasti pronssille.