Junioriluokkien frisbeegolfin Suomen mestaruudet jaettiin Riihimäellä

Riihimäellä Riutan frisbeegolfradalla ratkottiin 3.-4.8.2019 frisbeegolfin junioriluokkien Suomen mestaruudet. Kaksipäiväisessä kilpailussa heitettiin yhteensä kolme kierrosta. Päätöspäivänä sunnuntaina pelattiin kilpailut huipentanut finaalikierros.

Suomen mestaruuksista kilpailtiin yhteensä neljässä eri luokassa: 18-vuotiaissa tytöissä (FJ18) ja pojissa (MJ18) sekä 15-vuotiaissa tytöissä (FJ15) ja pojissa (MJ15).

Davidsson ja Lampainen säilyttivät johtoasemansa

MJ18-luokan kilpailua avauspäivän jälkeen johtanut Daniel Davidsson (Tampereen frisbeeseura) ei luopunut johtoasemastaan finaalikierroksella. Viime vuonna nuorempien ikäluokassa SM-pronssille sijoittunut Davidsson nappasi SM-kultaa lukemin 149 heittoa (-22).   

Daniel Davidsson. Kuva: Juho Vuotila

Mittelö luokan muista mitalisijoista oli hyvin tiukka, ja marginaalit päätöskierrokselle suunnattaessa pienet. Pisimmän korren mitalitaistossa vetivät lopulta Jooa Saari (Puskaputtaajat, Laukaa) ja Lauri Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat), jotka pelasivat kumpikin päätöskierroksen lukemiin 49 heittoa (-8). Saari ja Hämäläinen jakoivat SM-hopeatilan 154 heiton (-17) tuloksella.  

MJ15-luokan päätöskierrokselle lähdettiin niin ikään jännittävistä asetelmista. Elias Luukkonen (Puskasoturit, Espoo) ja Teemu Lampainen (Wirmo DiscGolf Mynämäki) olivat ennen finaalikierrosta tasapisteissä kilpailun piikkipaikalla. 

Teemu Lampainen. Kuva: Juho Vuotila

Päätöskierroksella Lampainen nakutti jo kisaviikonlopun kolmannen 52 heiton (-5) kierroksensa. Tasaisen varma jälki toi Lampaiselle Suomen mestaruuden yhteistuloksella 156 heittoa (-15). Luukkonen sijoittui SM-hopealle lukemin 162 heittoa (-9) ja Ossi Valkeajärvi (Frisbeegolfseura 7k, Turku) kolmanneksi 163 heitolla (-8). 

Kindstedtille ja Mäkelälle Suomen mestaruudet

FJ18-luokassa Suomen mestariksi kruunattiin Olivia Kindstedt Porvoon frisbeegolfseurasta. Kindstedt suuntasi sunnuntain kierrokselle johtoasemasta, mutta sai päätöskierroksella vielä tiukan haastajan järjestäjäseura Riihimäen Frisbeegolfia edustavasta Silva Saarisesta. Mestaruusratkaisut nähtiin päätöskierroksen jälkimmäisellä puoliskolla, jolla Kindstedt heitti muun muassa kaksi birdietä.  

Olivia Kindstedt. Kuva: Juho Vuotila

Kindstedtin SM-kultaan oikeuttanut lopputulos oli 191 heittoa (+20), Saariselle hopeaa 195 heitolla (+24) ja pronssia Sonja Laineelle (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) lukemin 209 heittoa (+38).  

FJ15-luokassa Vampulan Urheilijoita edustava Anni Mäkelä uusi mestaruutensa. Mäkelän voittotulos oli 195 heittoa (+24). Toiseksi sijoittui Sinna Talvensola (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) 209 heitolla (+38) ja kolmanneksi Sanni Oikarinen (Arctic Circle Disc Golf, Rovaniemi) 225 heitolla (+54). 

Anni Mäkelä. Kuva: Juho Vuotila