Junioriluokkien SM-kilpailut avattiin Riihimäellä

Frisbeegolfin junioriluokkien Suomen mestaruudet ratkotaan tämän viikonlopun aikana Riihimäellä, Riutan frisbeegolfradalla. Kilpailu koostuu kolmesta kierroksesta. Avauspäivänä lauantaina Riutan radalla pelattiin kilpailuiden kaksi ensimmäistä kierrosta. 

Mäkelä ja Kindstedt kärjessä

FJ15-luokan kilpailua johtaa avauspäivän jälkeen puolustava Suomen mestari Anni Mäkelä (Vampulan Urheilijat). Mäkelä nousi kilpailun johtoon avauskierroksella. Kahden kierroksen jälkeen Mäkelä on yhteislukemissa 128 heittoa (+14). Toisena kilpailussa on Sinna Talvensola (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) ja kolmantena Sanni Oikarinen (Arctic Circle Disc Golf, Rovaniemi).

Anni Mäkelä. Arkistokuva: SFL / Jesse Kyytinen

FJ18-luokan kärjessä on Porvoon frisbeegolfseuraa edustava Olivia Kindstedt 125 heitolla (+11). Kindstedt pelasi luokassa päivän parhaan kierrostuloksen 61 heittoa (+4). Toisena on Silva Saarinen (Riihimäen Frisbeegolf) ja kolmantena Sonja Laine (Jyväskylän Liitokiekkoilijat).  

MJ15-luokassa jaettu johto — Davidsson MJ18-luokan piikkipaikalla

MJ15-luokan kärkisijoilla tilanne on todella tasainen. Elias Luukkonen (Puskasoturit, Espoo) ja Teemu Lampainen (Wirmo DiscGolf Mynämäki) jakavat kärkitilaa tasatuloksella. Kumpikin on kahden kierroksen jälkeen lukemissa 104 heittoa (-10). Aivan kaksikon kannassa kiinni kolmannella sijalla on Ossi Valkeajärvi (Frisbeegolfseura 7k, Turku). Valkeajärvi on vain yhden heiton päässä kärkikaksikosta.

Teemu Lampainen (kuvassa) jakaa MJ15-luokan kärkipaikkaa Elias Luukkosen kanssa. Arkistokuva: SFL / Marika Salmi

MJ18-luokan kärjessä on viime vuonna MJ15-luokassa SM-pronssille sijoittunut Daniel Davidsson (Tampereen frisbeeseura). Davidsson pelasi toisella kierroksella päivän parhaan kierrostuloksen 46 heittoa (-11). Davidssonin yhteistulos on avauspäivän jälkeen 96 heittoa (-18).

Jaetulla toisella sijalla ovat Joona Tervonen (Disc Golf Hyvinkää) ja Leevi Isotalo (Ylöjärven Ryhti) tuloksella 104 heittoa (-10). Tilanne on kuitenkin todella tasainen, sillä peräti neljä heittäjää on vain yhden heiton päässä ja kaksi heittäjää vain kahden heiton päässä Tervosesta ja Isotalosta.

Huomenna pelataan kilpailun päätöskierros väliaikalähdöin klo 9 alkaen.