Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen osakilpailu Oulussa

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin kolmas osakilpailu järjestetään 3.-4.8.2019 Oulussa Virpiniemen frisbeegolfradalla. Osakilpailujärjestelyistä vastaa paikallinen frisbeegolfseura BSC Disc Golf Team ry.

Prodigy Disc Pro Tour koostuu kaiken kaikkiaan neljästä osakilpailusta. Kiertuepisteissä mukaan lasketaan pelaajan pisteet maksimissaan kolmesta osakilpailusta. Kussakin osakilpailussa pelataan kolme kierrosta. Oulussa pelataan vuoden 2019 kiertueen kolmas osakilpailu.

Mukana tukku kokonaiskiertueen kärkinimiä

Avoimen luokan (MPO) kilpailuun on ilmoittautunut mukaan kiertueen kokonaispistetilanteen koko kolmen kärki, Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat, Laukaa), Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi) ja Mikael Häme (Lahden Frisbee Club). Myös muun muassa tuore Suomen mestari Oskari Vikström (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) on mukana Oulussa. 

Väinö Mäkelä. Kuva: SFL / Tomi Mäkipää

Naisten avoimessa luokassa (FPO) kilpailevat puolestaan muun muassa Major-turnaus European Openissa hienosti kuudenneksi sijoittunut Heidi Laine (Mikkelin Frisbeegolf), useampia EM- ja SM-mitaleja urallaan napannut Jenni Eskelinen (Oulun frisbeeseura) sekä tuore SM-pronssimitalisti Tinja Väisänen (Puskaputtaajat, Laukaa).

Tinja Väisänen. Kuva: SFL / Tomi Mäkipää

MP40-luokassa kilpailevat kiertueen kärkitilaa jakavat Erkka Leivo (Tomoottajat Disc Golf, Kankaanpää) ja Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat). FP40-luokassa Kristiina Sylman (Talin Tallaajat, Helsinki) jahtaa kolmatta perättäistä osakilpailuvoittoaan. 

MP50-luokassa kilpailevalla Mikke Haarasella (Wirmo DiscGolf Mynämäki) on puolestaan mahdollisuus siirtyä luokan kiertuekärkeen.