Blomroos ja Vikström frisbeegolfin Suomen mestareiksi

Frisbeegolfin Suomen mestaruudet ratkottiin tänään sunnuntaina Keuruulla, Iso Heiton frisbeegolfradalla. Nelipäiväisessä kilpailussa pelattiin yksi kierros päivässä tahdilla. Päätöspäivän kierros tarjosi kisayleisölle runsaasti jännitystä, ja mitalisijoista käytiin ankaraa kamppailua kummassakin luokassa.

Henna Blomroos toiseen perättäiseen Suomen mestaruuteensa

Naisten avoimen luokan Suomen mestaruudesta käytiin neljän päivän ajan erittäin tasaväkistä taistoa Henna Blomroosin (Rauman Frisbee) ja Eveliina Salosen (Nummelan frisbeeseura) välillä. Kaksikko oli nelipäiväisen kilpailun aikana vuorotellen tasoissa, vuorotellen toisella pelaajista oli taas niukka johtoasema. 

Päätöspäivän tuulisissa olosuhteissa pidemmän korren veti lopulta Blomroos, joka siirtyi kilpailun kärkipaikalle, kun kierrosta oli kulunut kymmenen väylän verran. Loppuradan aikana Blomroos nakutti vakuuttavasti tasaista jälkeä, ja kirjautti korttiinsa kymmenen perättäistä par-tulosta. 

Blomroosille luokan Suomen mestaruus oli kolmas. Edellisen mestaruuden hän voitti viime vuonna Tampereella. 

Henna Blomroos. Kuva: SFL / Tomi Mäkipää

”Tuntuu erittäin hyvältä, peli on takunnut niin pahasti nyt lähiaikoina. Nyt tuntui siltä, että sain pelin paremmin kasaan. Tuuli oli tänään hyvin haastava, alkukierros oli vaikea, mutta lopussa hallitsin sen paremmin ja pääsin pelin päälle”, Blomroos kommentoi.

Blomroosin kokonaistulos oli lopulta 260 heittoa (+16). Salonen oli toinen lukemin 263 heittoa (+19). Kolmanneksi nousi hienosti laukaalaisseura Puskaputtaajia edustava Tinja Väisänen. Koko kilpailuiden ajan palkintokorokesijojen tuntumassa pelannut Väisänen päätyi lopputulokseen 289 heittoa (+45).

Eveliina Salonen, Henna Blomroos ja Tinja Väisänen. Kuva: SFL / Emmi Leppänen

 

Oskari Vikström avoimen luokan mestariksi

Jyväskylän Liitokiekkoilijoita edustava 16-vuotias Oskari Vikström voitti avoimen luokan Suomen mestaruuden yhteistuloksella 220 heittoa (-24). Vikström johti kilpailua ennen päätöskierrosta kolmen heiton erolla seuraavaan. Lopputuloksissa marginaali oli lopulta neljä heittoa.

Oskari Vikström. Kuva: SFL / Tomi Mäkipää

”Ei tätä oikein osaa vielä käsittää tässä vaiheessa, tietenkin hyvältä tuntuu ja olo on helpottunut. Kierroksella oli hyvä alku, mutta väylällä 12 otin sitten hieman ylimääräisiä heittoja. Onneksi selvisin siitä taistelusta kuitenkin voittajana läpi”, Vikström kertasi tunnelmiaan tuoreeltaan.  

Viime vuonna Vikström voitti Suomen mestaruuden 15-vuotiaiden luokassa sekä EM-hopeaa 18-vuotiaiden luokassa. Avoimen luokan mestaruus oli Vikströmille uran ensimmäinen.  

Kuva: SFL / Miika Rajala

Toiseksi kilpailussa sijoittui helsinkiläisseura Talin Tallaajia edustava Joona Heinänen yhteisheitoin 224 (-20). Ennen päätöskierrosta Heinänen oli kolmantena. Mikael Häme (Lahden Frisbee Club) kävi päätöskierroksella jännittävää taistoa pronssisijasta Mikael Räsäsen (Deep in the Forest, Kuopio) kanssa. Häme vei lopulta voiton yhden heiton marginaalilla, lukemin 228 heittoa (-16).

Joona Heinänen, Oskari Vikström ja Mikael Häme. Kuva: SFL / Emmi Leppänen