SM-kilpailuissa luvassa huippujännittävä päätöspäivä — Blomroos ja Vikström nousivat kärkipaikoille

Frisbeegolfin SM-kilpailut jatkuivat tänään helteisissä olosuhteissa Keuruulla, Iso Heiton frisbeegolfradalla. Finaalikierrosta edeltävällä kolmoskierroksella johtopaikkojen haltijat vaihtuivat kummassakin luokassa. Päätöspäivään suunnataan erittäin tasaisista ja jännittävistä asetelmista.

Blomroos nousi viimeisellä väylällä kärkeen

Naisten avoimen luokan kärkipaikasta käytiin edellispäivien tapaan lauantaina erittäin tasaväkistä kamppailua Eveliina Salosen (Nummelan frisbeeseura) ja puolustavan mestarin Henna Blomroosin (Rauman Frisbee) välillä. Niukassa johtoasemassa kolmannelle kierrokselle suunnannut Salonen ja vahvasti lauantain kierroksen avannut Blomroos olivat tasoissa, kun kierrosta oli kulunut kuuden väylän verran. 

Tämän jälkeen kierros eteni liki tasatahtiin. Viimeisellä väylällä tilanne käännähti vielä kerran ympäri. Yhden heiton johtoasemassa päätösväylälle tullut Salonen kirjautti korttiinsa tuplabogeyn, Blomroosin otettua parin. Finaalipäivään suunnataankin äärimmäisen kutkuttavista asetelmista: Blomroos johtaa lukemin 194 heittoa (+11), Salosen ollessa vain heiton takaa-ajomatkalla toisena.

Henna Blomroos. Kuva: SFL / Tomi Mäkipää

”Päivä oli hyvä, kierroksella oli paljon onnistumisia, mutta oli myös niitä heikompia hetkiä. Peli tuntui tänään paremmalta kuin se on tuntunut pitkään aikaan”, Blomroos kertasi kierroksen päätyttyä.

Myös kolmossijasta käydään vielä tiukkaa kamppailua. Kolmantena on Sini Lindholm (Lahden Frisbee Club) lukemin 215 (+32). Neljäntenä lukemin 217 heittoa (+34) on Tinja Väisänen (Puskaputtaajat, Laukaa) ja viidentenä lukemin 218 heittoa (+35) Jenni Eskelinen (Oulun frisbeeseura). 

Nousujohteisesti pelannut Vikström avoimen piikkipaikalle

Asetelmat ovat huippujännittävät myös avoimessa luokassa. Lauantaina luokan kärkipaikalle nousi Jyväskylän Liitokiekkoilijoita edustava Oskari Vikström. Vikström pelasi lauantaina toistaiseksi parhaan Keuruun SM-kilpailuissa nähdyn kierrostuloksen, 53 heittoa (-8). Upea kierros piti sisällään muun muassa kymmenen birdietä. 

”Hieno fiilis. Kyllä tällekin kierrokselle virheitä mahtui, mutta ei passaa valittaa, kun huomiseen pääsee johtoasemasta”, Vikström pohti. 

Oskari Vikström. Kuva: SFL / Tomi Mäkipää

Vikström on ennen päätöspäivää kokonaislukemissa 164 heittoa (-19). Tasaisesti pelannut ja koko kilpailuiden ajan kolmen parhaan joukossa viihtynyt Mikael Räsänen (Deep in the Forest, Kuopio) on toisena, lukemin 167 heittoa (-16). 

Palkintokorokesijoista tullaan näkemään sunnuntaina kuitenkin vielä jännittävä taisto. Ennen kolmatta päivää johtanut Joona Heinänen (Talin Tallaajat, Helsinki) on kolmantena lukemin 169 heittoa (-14). Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi) ja Mikael Häme (Lahden Frisbee Club) jakavat nelossijaa vain yhden heiton päässä Heinäsestä. 


Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan tapahtumaa Keuruulle, Iso Heiton frisbeegolfradalle. Jäljellä on enää kilpailut päättävä, jännittävä finaalikierros. Naisten luokan kärkinelikko suuntaa päätöskierrokselle klo 12 ja avoimen luokan kärki puolestaan klo 14.

Seuraa myös sosiaalisessa mediassa:

  • SM-kilpailut Facebookissa
  • SM-kilpailut Instagramissa: @frisbeegolfsm
  • Twitterissä: @frisbeeliitto
  • #frisbeegolfsm & #frisbeegolfsm2019