European Open huipentuu sunnuntaina

Nokialla järjestettävässä frisbeegolfin Major-turnauksessa European Openissa pelattiin lauantaina kilpailun kolmas ja samalla toiseksi viimeinen kierros. Kilpailun huipentava finaalikierros nähdään huomenna sunnuntaina.

Pierce jatkaa naisten kärjessä — Blomroos toisena, Salonen neljäntenä

Naisten avoimen luokan (FPO) kilpailua avauskierroksesta alkaen johtanut Paige Pierce (USA) jatkoi vahvaa kulkuaan myös lauantaina. Pierce pelasi edellispäivien tapaan luokan parhaan kierrostuloksen, ja venytti etumatkaansa 15 heiton suuruiseksi. Piercen yhteistulos ennen päätöskierrosta on 188 heittoa (-4). 

Myös Henna Blomroos ja Catrina Allen (USA) pitivät asemansa. Blomroos on kilpailussa toisena (203, +11) ja Allen kolmantena (209, +17). Eveliina Salonen on neljäntenä vain kahden heiton päässä Allenista. Heidi Laine on kilpailussa kuudentena. 

Avoimessa luokassa tiivis tilanne — Wysocki johtaa

Avoimessa luokassa (MPO) asetelmat ennen päätöskierrosta ovat huippujännittävät. Perjantaina piikkipaikan haltuunsa napannut Richard Wysocki (USA) onnistui pitämään lauantaina asemansa, mutta etumatka toisena olevaan maanmieheen Eagle Wynne McMahoniin on vain yhden heiton suuruinen. Wysocki on ennen finaalikierrosta lukemissa 164 heittoa (-28). McMahon pelasi lauantaina Nokialla päivän parhaan kierrostuloksen, ja on lukemissa 165 heittoa (-27). Kolmantena tuloksella 169 heittoa (-23) on Paul McBeth (USA).

Myös kärkikolmikon takana tilanne on erittäin tiivis ja erot pieniä. Viron Albert Tamm on neljäntenä, vain kahden heiton päässä McBethistä. Yhdysvaltojen Austin Hannum on puolestaan viidentenä, vain heiton päässä Tammista. Suomalaispelaajista parhaalla sijalla on edellispäivien tapaan Jesse Nieminen, joka jakaa James Conradin (USA) kanssa kuudetta sijaa. Eilen perjantaina upeaa nousua tuloslistalla tehnyt Niku Mustalammi on kilpailussa puolestaan kahdeksantena.


European Open huipentuu sunnuntaina 21.7. pelattavaan päätöskierrokseen. Naisten avoimen luokan kärkiryhmä (Pierce, Blomroos, Allen, Salonen) suuntaa finaalikierrokselle klo 11.30 ja miesten kärkiryhmä klo 13.00. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan European Openin loppuratkaisuja Nokialle.