European Open puolivälissä — Blomroos toisena, Nieminen kuudentena

Frisbeegolfin Major-turnaus European Open jatkui tänään perjantaina Nokialla. Kilpailun ollessa nyt puolivälissä, on suomalaispelaajista parhaissa asemissa naisten avoimessa luokassa pelaava raumalainen Henna Blomroos.

Pierce vahvisti johtoaan — Blomroos toisena

Naisten avoimen luokan (FPO) kilpailua avauspäivän jälkeen johtanut Paige Pierce (USA) vahvisti johtoasemaansa kilpailun toisella kierroksella. Pierce pelasi perjantain kierroksen lukemiin 62 heittoa (-2), mikä oli myös päivän paras kierrostulos luokassa. Samalla Pierce kasvatti hieman etumatkaansa kilpailussa toisena olevaan Henna Blomroosiin nähden. Piercen tulos kahden kierroksen jälkeen on 123 heittoa (-5), Blomroosin tulos on puolestaan 131 heittoa (+3).

Kilpailussa kolmannella tilalla jatkaa luokan rating-listan ykkösnimi Catrina Allen (USA) lukemin 138 heittoa (+10). Eveliina Salonen oli avauspäivän jälkeen viidentenä, mutta kiri perjantain kierroksella Allenin kantaan kiinni neljänneksi. Allenin ja Salosen ero kilpailun puolivälissä on kaksi heittoa. Myös Heidi Laine teki mainiota nousua, ja jakaa nyt viidettä sijaa virolaisen Kristin Tattarin kanssa tuloksella 145 heittoa (+17).

Wysocki nousi kärkeen

Avoimessa luokassa (MPO) päivän parhaasta kierrostuloksesta vastasi Richard Wysocki (USA), joka pelasi torstain tapaan kierroksen lukemiin 53 heittoa (-11). Samalla Wysocki nousi kilpailun kärkeen, ollen kahden päivän jälkeen yhteislukemissa 106 heittoa (-22). Paul McBeth (USA) nousi kolmannelta sijalta toiseksi. Yhdysvaltalaiskaksikon ero ennen lauantaita on kaksi heittoa.

Kilpailun kolmossijaa jakaa tuloksella 111 heittoa (-17) peräti kolme pelaajaa: Albert Tamm (Viro), Eagle Wynne McMahon (USA) sekä sijalta 10 nousua tehnyt Austin Hannum (USA). Kilpailua avauspäivän jälkeen johtanut Jesse Nieminen on kolmikosta vain yhden heiton päässä kuudentena.

Kärkikuusikon takana nähtiin perjantaina myös useita hienoja nousuja. Kovaa nousua tekivät muun muassa Mikael Räsänen ja Niku Mustalammi. Räsänen nousi sijalta 29 jaetulle 7. sijalle ja Mustalammi sijalta 37 jaetulle 11. sijalle. Kumpikin pelasi kierroksen lukemiin 55 heittoa (-9). Suomalaispelaajista Teemu Nissinen on Mustalammin tapaan sijalla 11.


Lauantaina naisten kärkiryhmä aloittaa kilpailun kolmannen kierroksen klo 13.20 ja miesten kärkiryhmä klo 14.30. Finaalikierros pelataan sunnuntaina. Yleisöllä on koko viikonlopun ajan vapaa pääsy seuraamaan huippufrisbeegolfia paikan päälle.