Nieminen avoimen luokan kärjessä — Blomroos toisena naisten avoimessa

Frisbeegolfin Major-turnaus Disc Golf European Open käynnistyi tänään torstaina Nokialla. Avauskierroksen jälkeen suomalaisista parhaissa asemissa ovat avoimessa luokassa pelaava Jesse Nieminen ja naisten avoimessa luokassa kilpaileva Henna Blomroos.

Nieminen avoimen luokan kärjessä

Avauspäivän jälkeen avoimen luokan (MPO) kilpailua johtaa Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi) lukemin 52 heittoa (-12). Niemisen hienoon kierrostulokseen sisältyi muun muassa 11 väylän mittainen birdie-putki. Lajin kaksinkertainen maailmanmestari, maailman rating-tilastossa toisena oleva Richard Wysocki on kakkossijalla vain heiton erolla Niemiseen. 

Jesse Nieminen. Arkistokuva: SFL / Toni Laitiala

Yhden heiton päässä Wysockista kilpailun kolmatta sijaa jakaa viisi pelaajaa: Väinö Mäkelä ja Niklas Anttila Suomesta, Paul McBeth ja Eagle Wynne McMahon Yhdysvalloista sekä Albert Tamm Virosta. 

Kymmenen parhaan joukossa ovat suomalaisnimistä myös Teemu Nissinen (8:s) sekä Ilkka Niemi ja Riku Vink (10:s). 

Blomroos toisena avauspäivän jälkeen

Naisten avoimessa luokassa (FPO) kärkipaikkaa pitää hallussaan nelinkertainen maailmanmestari Paige Pierce (USA) kierrostuloksella 61 heittoa (-3). Hallitseva Euroopan mestari, Suomea edustava Henna Blomroos on hienosti toisena, kaksi heittoa perässä Pierceä (63, -1). Kolmantena on maailman rating-listan kärkinimi Catrina Allen (USA) lukemin 66 heittoa (+2). 

Henna Blomroos. Arkistokuva: SFL / Kaisa Pulju

Suomalaisista kymmenen parhaan joukossa ovat avauskierroksen jälkeen myös Eveliina Salonen (5:s), Heidi Laine (6:s) ja Jenni Eskelinen (9:s). 

European Open on ainut vuonna 2019 Euroopassa järjestettävä frisbeegolfin Major-turnaus. Nelipäiväisessä kilpailussa pelataan yksi kierros päivässä. Turnaus huipentuu sunnuntaina pelattavaan finaalikierrokseen.

Huomenna perjantaina toisen kierroksen väliaikalähdöt starttaavat klo 8-14 välillä. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.