Frisbeegolfin Major-turnaus European Open pelataan Nokialla

Nokialla järjestetään frisbeegolfin kansainvälinen Major-turnaus Disc Golf European Open 18.-21.7.2019. Varsinainen kilpailuviikko avataan jo keskiviikkona, jolloin Euroopan ja Yhdysvaltojen huippupelaajat ottavat toisistaan mittaa Presidents Cup -joukkuekilpailussa.

European Open on frisbeegolfin ammattilaiskilpailu, joka järjestetään nyt yhdeksättä kertaa. Kyseessä on ainut vuonna 2019 Euroopassa pelattava lajin kattojärjestö Professional Disc Golf Associationin Major-turnaus.

 

Kisaviikon aluksi keskiviikkona järjestetään Yhdysvaltojen ja Euroopan välinen Presidents Cup -joukkuekilpailu. Euroopan joukkueessa pelaavat suomalaisista kapteenina toimiva Janne Hirsimäki sekä Väinö MäkeläTeemu NissinenJalle StoorHenna Blomroos ja Eveliina Salonen.

European Openissa kilpaillaan yksilöinä avoimessa luokassa ja naisten avoimessa luokassa. Yhteensä kilpailuun osallistuu 148 pelaajaa. Torstaista sunnuntaihin pelattavassa European Openissa pelataan yksi kierros päivässä 18-väyläisellä radalla. Kisaviikko huipentuu sunnuntaina 21.7. pelattavaan finaalikierrokseen.

Mukana maailman terävin kärki ja kotimaan huiput

European Openissa ovat mukana maailman rating-listan kärkipelaajat sekä kotimaan kirkkaimmat tähdet. Avoimen luokan kilpailussa ovat mukana muun muassa maailman rating-listan kolme parasta pelaajaa, Paul McBethEagle Wynne McMahon ja Richard Wysocki ja lajin hallitseva maailmanmestari Gregg Barsby. Haasteen tälle Yhdysvaltojen piinkovalle nelikolle heittävät muun muassa saksalainen Simon Lizotte sekä lukuisat kotimaan huippupelaajat.

Naisten avoimessa luokassa viime vuoden EM-kultamitalisti Henna Blomroos ja EM-hopeamitalisti Eveliina Salonen saavat haastajikseen muun muassa luokan maailman rating-listan kärkinimen Catrina Allenin ja nelinkertaisen maailmanmestarin Paige Piercen Yhdysvalloista sekä EM-pronssimitalisti Kristin Tattarin Virosta.

Yleisöllä vapaa pääsy seuraamaan huippufrisbeegolfia

Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailutapahtumia sekä tutustumaan kisakeskuksen ja tapahtumakylän tarjontaan. Kisakeskus ja tapahtuma-alueet frisbeegolfaktiviteetteineen sijaitsevat kilpailuradan vieressä Nokian jäähallissa ja sen lähiympäristössä.