Kauden viimeinen Amateur Series pelattiin Rovaniemellä

Rovaniemellä Toramon frisbeegolfradalla kilpailtiin 13.-14.7.2019 kesän viimeinen frisbeegolfin Amateur Series -SM-karsintakilpailu. Kilpailu koostui yhteensä kolmesta kierroksesta, joista kaksi pelattiin lauantaina ja viimeinen kierros sunnuntaina. 

Rovaniemellä pelattiin yhteensä kahdeksassa eri amatööriluokassa. Amatööriluokissa kilpailee pelaajia, jotka eivät ole ottaneet vastaan rahapalkintoja kilpailuista. MA1- ja FA1-luokkien lisäksi Rovaniemellä pelattiin MJ18-, MJ15- ja FJ15-junioriluokissa sekä MA40-, FA40- ja MA50-masteriluokissa. 

Rovaniemellä pelattu Amateur Series oli kesän viides ja samalla viimeinen SM-karsintakilpailu. Aiemmin kesällä vastaavat kilpailut on järjestetty Ähtärissä, Raaseporissa, Oulussa ja Orimattilassa. Amateur Series -kilpailuissa kunkin luokan parhaille pelaajille on ollut jaossa paikkoja amatöörien ja junioreiden omiin SM-kilpailuihin. Junioreiden SM-kilpailut järjestetään 3.-4.8.2019 Riihimäellä ja amatöörien SM-kilpailut 9.-11.8. Sipoossa. 

MA1-luokassa voitto ratkottiin ratkaisupelillä

MA1-luokassa kilpailu tiivistyi päätöspäivänä sunnuntaina erittäin tasaväkiseksi, kun peräti viisi pelaajaa oli viimeisen kierroksen jälkeen tasatuloksessa kilpailun johtopaikalla. Kahden kierroksen jälkeen kilpailua johtanut Antti-Väinö Tuokila (Oulun frisbeeseura) sekä Jani Halonen (Arctic Circle Disc Golf, Rovaniemi), Niko Alava (Rovaniemen Rolffarit), Joni Tuomiranta (Oulun frisbeeseura) ja Timo Räsänen (Kempeleen frisbeeseura) olivat kaikki päätöskierroksen jälkeen kaikki lukemissa 179 heittoa (-4). 

Voitto päädyttiin tasatilanteessa ratkaisemaan sudden death -periaatteella pelattavalla ratkaisupelillä. Ratkaisupelissä pisimmän korren veti Halonen, joka nappasi näin voiton nimiinsä ennen kakkossijan jakavia Tuokilaa, Alavaa, Tuomirantaa ja Räsästä. 

FA1-luokassa Amateur Series -voiton vei Jonna Säkkinen (Pieksämäen Ohiheittäjät) tuloksella 204 heittoa (+21). Toiseksi sijoittui Suvi Ylipuranen (Arctic Circle Disc Golf). 

Mastereissa ja junioreissa avauspäivän kärkinimet pitivät pintansa

MA40-luokassa avauspäivän jälkeen kilpailua johtanut Tommi Siurua Lohjan Liitokiekkoilijoista säilytti asemansa kilpailun loppuun saakka. Siurua nappasi voiton Rovaniemeltä neljän heiton marginaalilla jaetulle toiselle sijalle heittäneisiin Janne Martimoon (Jätkän Kiekko, Kemi) ja Timo Pirkolaan (Pyhäjoen Frisbeeseura) nähden. FA40-luokan kilpailun voitti Ritva Huovinen (Arctic Circle Disc Golf) ennen Tuija Niskalaa (Arctic Circle Disc Golf). 

MA50-luokan kilpailussa voiton vei Antero Saarelainen (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi). Mika Tuokila (Oulun frisbeeseura) nousi päätöspäivän kirillään toiseksi ja Hannu Oikarinen (Arctic Circle Disc Golf) oli kolmas.

MJ18-junioriluokan voittoon heitti kierros kierrokselta tuloksiaan parantanut Juhani Rytilä Oulun frisbeeseurasta. Toiseksi sijoittui Nummelan frisbeeseuraa edustava Aaro Tuomela ja kolmanneksi Brahestad Skippersiä edustava Benjamin Kallunki. MJ15-luokan ykkönen oli Veeti Siliämaa (Frisbeegolf Ruka) ja FJ15-luokkan voittaja Sanni Oikarinen (Arctic Circle Disc Golf).