Masteri-ikäluokkien Suomen mestarit selvillä

Vihdissä Kaatiksen frisbeegolfradan kumpuilevissa maastoissa ratkottiin masteri-ikäluokkien frisbeegolfin Suomen mestaruudet 4.-7.7.2019. Jokaisena kilpailupäivänä pelattiin yksi kierros. Kilpailuihin otti osaa yhteensä 103 pelaajaa kuudessa eri luokassa. Kilpailuita isännöi Nummelan frisbeeseura ry.

Hirsimäki ja Rajala 40-vuotiaiden mestareiksi

MP40-luokassa Suomen mestaruuden voitti Nummelan frisbeeseuraa edustava Janne Hirsimäki lukemin 242 heittoa (-14). Hirsimäki sekä lopputuloksissa toiseksi sijoittunut Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat) etenivät kaksi ensimmäistä kilpailupäivää liki tasatahtiin. Ero kaksikon välillä oli ennen kolmatta kilpailupäivää vain yhden heiton suuruinen.

Lauantaina pelatusta kolmannesta kierroksesta muovautui voittotaistelun kannalta käänteentekevä. Kolmannella kierroksella Hirsimäki ylsi koko kisaviikon parhaaseen kierrostulokseen 57 heittoa (-7) ja kasvatti johtomarginaalinsa kymmeneen heittoon. Päätöspäivänä Hirsimäki pelasi varmasti, ja näin johtoasema säilyi muuttumattomana loppuun saakka. Ville Piippo (Team Hippo, Espoo) käynnisti finaalikierroksella väkevän kirin, ja nosti itsensä viidenneltä sijalta SM-pronssille. 

MP40-luokan kärkikolmikko: Janne Hirsimäki, Marko Hämäläinen ja Ville Piippo. Kuva: SFL / Jussi Rintala

FP40-luokissa mittelö SM-pokaalisijoituksista oli läpi kilpailuiden erittäin tasaväkinen.  Finaalikierrokselle suunnattiin tilanteesta, jossa Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf) johti kilpailua yhden heiton erolla Kristiina Sylmaniin (Talin Tallaajat, Helsinki). Päätöspäivänä luokan parhaasta kierrostuloksesta vastasi kierros kierrokselta tuloksiaan parantanut Rajala, joka vei näin ensimmäistä kertaa nimiinsä FP40-luokan Suomen mestaruuden. Viime vuonna Rajala sijoittui samassa luokassa SM-hopealle.  

Rajalan lopputulos oli 312 heittoa (+56). Sylman jäi lopulta viiden heiton päähän ja nappasi hopeaa. Marika Salmi (Disc Golf Hyvinkää) piti niin ikään asemansa loppuun saakka ja sijoittui SM-pronssille.

FP40-luokan mestariksi kruunattiin Nina Rajala. Kristiina Sylman sijoittui hopealle ja Marika Salmi pronssille. Kuva: SFL / Jussi Rintala

Leskinen ja Kaikkonen pitivät pintansa 

Nummelan frisbeeseuran heittäjät ottivat kaksoisvoiton MP50-luokassa. Kilpailun avauskierrokselta saakka kärkipaikalla ollut Jouni Leskinen (Nummelan frisbeeseura) voitti Suomen mestaruuden lukemin 262 heittoa (+6). Tomi Nieminen (Nummelan frisbeeseura) oli toinen. Mikke Haaranen (Wirmo DiscGolf Mynämäki) kiri finaalikierroksen aikana neljänneltä sijalta kolmanneksi. 

Kuva: SFL / Knuutti Lehtinen

FP50-luokassa Kirsi Kaikkonen (Hangon Hyrskyt) saavutti toisen perättäisen Suomen mestaruutensa lukemin 317 heittoa (+61). Hopealle sijoittui Riina Kotamäki (Nummelan frisbeeseura) ja pronssille Pirjo Hollemo (Puskasoturit, Espoo). 

Tasainen taisto jatkui MP60- ja MP70-luokissa

MP60-luokassa SM-kultaa voitti johtoasemasta viimeiselle kierrokselle suunnannut Esko Jokinen (Joroisten Urheilijat) lukemin 296 heittoa (+40). Jokisen takana kahdesta muusta mitalisijoituksesta käytiin sunnuntain finaalikierroksella tiukka otatus. Matti Alén (Nummelan frisbeeseura) oli lopulta toinen vain yhden heiton erolla kolmanneksi sijoittuneeseen Markku Tohniin (Pirkanmaan Frisbeegolf). Tohnin ero neljänneksi heittäneeseen Jaakko Ylitaloon (Arctic Circle Disc Golf, Rovaniemi) oli niin ikään vain yksi heitto. 

Ehkäpä tasaisin kamppailu pokaalisijoituksista nähtiin kuitenkin MP70-luokassa, jossa peräti kolme miestä jakoi lopputuloksissa hopeasijan. Kultaa voitti Pekka Sysimies (Talin Tallaajat) lukemin 357 (+101). EIF Discgolfia edustavat Rolf Englund ja Göran Nordström sekä Antti Salo Siikaisten Sisusta sijoittuivat jaetulle kakkossijalle.