Masteri-ikäluokkien SM-kilpailuissa luvassa mielenkiintoinen päätöspäivä

Kolmas kilpailupäivä frisbeegolfin masteri-ikäluokkien SM-kilpailuissa on saatu päätökseensä. Lauantaina kilpailun etenemistä viivästytti Vihdin ylle saapunut ukkosrintama. Suomen mestaruudet ratkotaan sunnuntaina, jolloin kaikissa luokissa pelataan viimeinen, neljäs pelikierros.

Hirsimäki kasvatti johtoaan — Rajala piti kiinni FP40-luokan kärkitilasta

Lauantain parhaasta kierrostuloksesta Kaatiksen frisbeegolfradalla vastasi MP40-luokassa pelaava Janne Hirsimäki. Ensimmäiseltä kierrokselta asti kilpailua johtanut Hirsimäki nakutti kierroksen lukemiin 57 heittoa (-7), ja onnistui kasvattamaan johtomarginaaliaan toisena olevaan Marko Hämäläiseen (Hämeenlinnan Discaajat) kymmenen heiton suuruiseksi. 

Viisi heittoa Hämäläistä perässä, kilpailun kolmannella sijalla on Tuomas Kaukomaa (Talin Tallaajat, Helsinki). Erkka Leivo (Tomoottajat Disc Golf, Kankaanpää) ja Ville Piippo (Team Hippo, Espoo) ovat kuitenkin aivan Kaukomaan kannassa sijoilla neljä ja viisi, joten mitalisijoituksista voidaan odottaa käytävän sunnuntaina vielä tiukkaa mittelöä. 

Kuva: SFL / Knuutti Lehtinen

Tilanne on jännittävä myös FP40-luokassa, jossa mitalitaisto on ollut läpi kilpailun hyvin tasaista. Ennen sunnuntain finaalikierrosta kärjessä on viime vuonna samaisessa luokassa SM-hopealle sijoittunut Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf). Kristiina Sylman (Talin Tallaajat) pelasi lauantaina toistaiseksi parhaan kierroksensa, ja kiri kakkossijalle. 

Kristiina Sylman pelasi lauantaina FP40-luokan parhaan kierrostuloksen. Ennen päätöspäivää Sylman on toisena, Nina Rajalan johtaessa kilpailua. Kuva: SFL / Knuutti Lehtinen

Rajalan ja Sylmanin ero ennen päätöskierrosta on kuitenkin erittäin niukka, vain yhden heiton suuruinen. Kolmantena, kolmen heiton päässä Sylmanista, on Marika Salmi (Disc Golf Hyvinkää).

Leskinen ja Kaikkonen jatkavat piikkipaikoilla

MP50-luokassa kilpaileva Jouni Leskinen (Nummelan frisbeeseura) jatkoi lauantaina erittäin varmoja otteitaan. Johto toisena olevaan Marko Rauhaan (Frisbeegolfseura 7k, Turku) on kymmenen heittoa.

Jouni Leskinen suuntaa päätöspäivään MP50-luokan kärkipaikalta. Kuva: SFL / Knuutti Lehtinen

Tomi Nieminen (Nummelan frisbeeseura) on kolmantena ja Mikke Haaranen (Wirmo DiscGolf Mynämäki) neljäntenä yhden heiton päässä Niemisestä. Tiukasti mitalitaistossa mukana ollut Kari Vesala joutui keskeyttämään kilpailun ennen lauantain kierrosta. 

Kirsi Kaikkonen (Hangon Hyrskyt) jatkaa kilpailun kärjessä FP50-luokassa. Riina Kotamäki (Nummelan frisbeeseura) on toisena ja Pirjo Hollemo (Puskasoturit, Espoo) kolmantena. 

MP60- ja MP70-luokissa uudet kärkinimet

Joroisten Urheilijoita edustava Esko Jokinen siirtyi lauantain aikana MP60-luokan kärkeen. Matti Alén (Nummelan frisbeeseura) on toisena ja aiemmin kilpailua johtanut Markku Tohni (Pirkanmaan Frisbeegolf) kolmantena. 

MP70-luokassa kilpailu jatkui erittäin tasaväkisenä. Pekka Sysimies (Talin Tallaajat) ja Antti Salo (Siikaisten Sisu) jakavat kilpailun kärkipaikkaa ennen sunnuntain finaalikierrosta. Göran Nordström (EIF Discgolf) on vain yhden heiton takaa-ajoasemissa kolmantena. 

Suomen mestaruuksien kohtalot ratkotaan sunnuntaina 7.7. Sunnuntain ohjelmassa on kilpailut päättävä neljäs pelikierros, joka pelataan väliaikalähdöin klo 8.30 alkaen.