Jännitys tiivistyy — masteriluokkien SM-kilpailut puolivälissä

Vihdissä Kaatiksen frisbeegolfradalla ratkotaan loppuviikon aikaana masteri-ikäluokkien frisbeegolfin Suomen mestaruudet. Perjantaina ohjelmassa oli toinen pelikierros. SM-kilpailuissa pelataan yhteensä neljä kierrosta.

Hirsimäki ja Rajala kärkipaikoilla 40-vuotiaiden luokissa

Torstaisen avauskierroksen jälkeen MP40-luokan kilpailua johti kotikisoissaan pelaava Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura) yhden heiton erolla Marko Hämäläiseen (Hämeenlinnan Discaajat). Kaksikko jatkoi varmoja otteitaan myös perjantaina. Kumpikin pelasi kierroksen mainiosti lukemiin 59 heittoa (-5). 

Perjantain jälkeen tilanne kärkikaksikossa säilyi näin ennallaan, Hirsimäen johtaessa kilpailua yhden heiton erolla Hämäläiseen nähden. Kolmannelle sijalle perjantain kierroksella noussut Tuomas Kaukomaa (Talin Tallaajat, Helsinki) on kuuden heiton päässä Hämäläisestä. 

Janne Hirsimäki jatkaa MP40-luokan kärkipaikalla. Kuva: SFL / Knuutti Lehtinen

FP40-luokassa jännittävä ja tasainen taisto SM-mitalisijoista tiivistyi edelleen. Parhaiten perjantain kierroksella pelasi torstain jälkeen neljäntenä ollut Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf), joka nousi samalla myös kilpailun kärkipaikalle. 

Nina Rajala. Arkistokuva: SFL / Marika Salmi

Marika Salmi (Disc Golf Hyvinkää) piti asemansa ja on toisena, vain heiton päässä ykkössijasta. Hänen takanaan vain heiton päässä on puolestaan Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset). Avauspäivän jälkeen kilpailua johtanut Kristiina Sylman (Talin Tallaajat) on neljäntenä vain yhden heiton päässä Savolaisesta. Marginaalit ennen viikonlopun kierroksia ovat siis hyvin pienet. 

Puolustavat mestarit vahvoilla

Jouni Leskinen (Nummelan frisbeeseura) pelasi MP50-luokassa päivän parhaan kierroksen ja jatkaa kilpailun johtopaikalla. Leskisen marginaali toisena olevaan Marko Rauhaan (Frisbeegolfseura 7k, Turku) on seitsemän heittoa. Avauspäivän jälkeen Leskisen kanssa kärkitilaa jakanut Kari Vesala (Talin Tallaajat) tipahti perjantain aikana muutaman sijan alaspäin, ja on kilpailussa kolmantena. 

FP50-luokassa mestaruuttaan puolustava Kirsi Kaikkonen (Hangon Hyrskyt) jatkoi vahvasti ja piti asemansa kilpailun kärjessä.  Riina Kotamäki (Nummelan frisbeeseura) on toisena ja Pirjo Hollemo (Puskasoturit, Espoo) kolmantena.

Kaikkosen tapaan toista perättäistä Suomen mestaruuttaan hakeva Markku Tohni (Pirkanmaan Frisbeegolf) jatkaa kilpailun kärjessä MP60-luokassa. Luokassa päivän parhaasta kierrostuloksesta vastasi kuitenkin Esko Jokinen (Joroisten Urheilijat), joka nousi samalla kilpailun kakkospaikalle. Kilpailussa kolmantena on Matti Alén (Nummelan frisbeeseura). 

MP70-luokassa kilpailu jatkui hyvin tasaväkisenä. Rolf Englund (EIF Discgolf) jatkaa kilpailun kärjessä ennen toisena olevaa Pekka Sysimiestä (Talin Tallaajat) ja kolmossijaa jakavia Göran Nordströmiä (EIF Discgolf) ja Antti Saloa (Siikaisten Sisu). 

Kilpailun kolmas kierros pelataan lauantaina väliaikalähdöin klo 8.30 alkaen. Mestarit selviävät päätöskierroksen jälkeen sunnuntaina 7.7.