Frisbeegolfin Amateur Series -SM-karsintakilpailu Orimattilassa

Orimattilan kiekkopuistossa järjestetään frisbeegolfin Amateur Series -SM-karsintakilpailu 6.-7.7.2019. Mukaan on ilmoittautunut yhteensä 132 pelaajaa kahdeksassa eri luokassa.

SM-karsintakilpailuissa parhaille pelaajille on jaossa paikkoja amatööri- ja junioriluokkien omiin SM-kilpailuihin. Frisbeegolfissa amatööriluokissa kilpailee pelaajia, jotka eivät ole ottaneet vastaan rahapalkintoja kilpailuista. Junioreiden SM-kilpailut järjestetään noin kuukauden kuluttua 3.-4.8. Riihimäellä ja amatöörien SM-kilpailut viikkoa myöhemmin 9.-11.8. Sipoossa. 

Mukana tukku ikäluokkamitalisteja

Orimattilan kilpailuun on ilmoittautunut muun muassa viime vuonna 15-vuotiaissa SM-hopealle sijoittunut Sonja Laine (Jyväskylän Liitokiekkoilijat). Laine kilpailee tällä kaudella 18-vuotiaissa, jossa hän on tällä kaudella ehtinyt napata jo yhden Amateur Series -voiton. Kesäkuun puolivälissä järjestetyissä sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailuissa Laine sijoittui parinsa Lauri Lehtisen kanssa upeasti avoimen luokan SM-hopealle. 

Sonja Laine Oulussa kesäkuussa 2019. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

40-vuotiaissa (MA40) mukana ovat muun muassa viime vuonna luokassa SM-hopealle sijoittunut John Eriksson (Frisbeegolfseura 7k, Turku) sekä kuudenneksi sijoittunut Jari Lehtonen (Disc Klupi Kuhmoinen). Naisissa (FA40) kilpailee edellisvuoden SM-pronssimitalisti Riikka Salmén (Hyzer Hollola Disc Club). 50-vuotiaiden (MA50) kilpailuun osallistuu puolestaan SM-kilpailuissa luokassaan viidenneksi sijoittunut Mikko Niemi (Valkeakoski Disc Golf). 

Kilpailun järjestävänä seurana toimii Orimattila Disc Club ry. Kussakin luokassa pelataan kolme kierrosta, joista kaksi ensimmäistä lauantaina ja viimeinen kierros väliaikalähdöin sunnuntaina.  

Kilpailun info ja tulospalvelu Disc Golf Metrixissä.