Avauskierros frisbeegolfin mastereiden SM-kilpailuissa pelattu

Yhteensä 103 pelaajaa kilpailee 4.-7.7.2019 Vihdissä frisbeegolfin masteriluokkien Suomen mestaruuksista. Torstaina ohjelmassa oli kilpailuiden avauskierros, jonka aikana nähtiin myös muun muassa yksi hole-in-one. Ikäluokkien Suomen mestaruuksista kilpaillaan tänä vuonna Kaatiksen frisbeegolfradalla.

FP40-luokassa kilpailua johtaa avauskierroksen jälkeen helsinkiläisseura Talin Tallaajia edustava Kristiina Sylman. Vain yhden heiton päässä jaetulla toisella sijalla ovat Marika Salmi (Disc Golf Hyvinkää) sekä viime vuoden mestari Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset). Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf) on neljäntenä vain yhden heiton päässä kaksikosta. 

Kristiina Sylman. Arkistokuva: SFL / Toni Laitiala

MP40-luokan kärkipaikalta löytyy viime vuonna samaisessa luokassa EM-hopeaa voittanut, järjestäjäseura Nummelan frisbeeseuraa edustava Janne Hirsimäki. Kierroksen neljännellä väylällä hole-in-onen heittänyt Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat) on heiton päässä toisella sijalla ja Erkka Leivo (Tomoottajat Disc Golf, Kankaanpää) kahden heiton päässä kolmantena. Asetelmat ovat kuitenkin äärimmäisen tasaiset. Maksimissaan kolmen heiton takaa-ajoaseman päässä Leivosta on avauskierroksen jälkeen kaiken kaikkiaan 12 heittäjää. 

FP50-luokan ykkössijalta löytyy luokan puolustava Suomen mestari Kirsi Kaikkonen (Hangon Hyrskyt). Kaikkonen on kärjessä seitsemän heiton marginaalilla toisena olevaan Pirjo Hollemoon (Puskasoturit, Espoo). 

Kirsi Kaikkonen. Arkistokuva: SFL / Mikko Kaakinen

MP50-luokan jaettua kärkitilaa pitävät hallussaan luokassa viidettä perättäistä Suomen mestaruuttaan metsästävä Kari Vesala (Talin Tallaajat) sekä Nummelan frisbeeseuraa edustava Jouni Leskinen. Marko Rauha (Frisbeegolfseura 7k, Turku) on vain kahden heiton päässä kilpailun kolmospaikalla. 

Kari Vesala. Arkistokuva: SFL / Toni Laitiala

Myös 60- ja 70-vuotiaiden luokissa tilanteet avauskierroksen jälkeen ovat hyvin tasaiset. MP60-luokan kärjessä on viime vuonna mestaruuteen heittänyt Markku Tohni (Pirkanmaan Frisbeegolf) ennen kakkossijaa jakavia Jaakko Ylitaloa (Arctic Circle Disc Golf, Rovaniemi) ja Matti Alénia (Nummelan frisbeeseura). EIF Discgolfia edustavat Rolf Englund ja Göran Nordström jakavat johtopaikkaa MP70-luokassa. 

Kilpailu koostuu kaiken kaikkiaan neljästä kierroksesta. Kilpailun toinen kierros pelataan huomenna perjantaina väliaikalähdöin klo 8.30 alkaen. 

Lisätietoja