Masteriluokkien Suomen mestaruudet ratkotaan Vihdissä

Frisbeegolfin mastereiden SM-kilpailut järjestetään 4.-7.7.2019 Vihdissä Kaatiksen frisbeegolfradalla. Kilpailuiden järjestävänä seurana toimii Nummelan frisbeeseura ry. Kilpailuihin ottaa osaa yhteensä 103 pelaajaa kuudessa eri luokassa.

Pelaajien joukosta löytyy tukku viime kauden SM- ja EM-kilpailumenestyjiä. Yksi heistä on kotikilpailuissaan pelaava Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura), joka saavutti viime vuonna 40-vuotiaissa (MP40) EM-hopeaa. Lisäksi Hirsimäki sijoittui avoimessa luokassa SM-hopealle. Haasteen Hirsimäelle heittävät muun muassa kolmatta perättäistä MP40-luokan Suomen mestaruuttaan metsästävä Teemu Holappa (Oulun Bogitikat) sekä kokenut, luokassa vuosina 2013-16 Suomen mestaruudet voittanut Ville Piippo (Team Hippo, Espoo).

Janne Hirsimäki. Kuva: SFL / Anette Bergström

40-vuotiaissa naisissa (FP40) Suomen mestaruudesta kamppailee yhteensä 11 pelaajaa. Mukana ovat muun muassa viime vuoden SM-kilpailuiden kärkitrio: Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset), Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf) ja Kristiina Sylman (Talin Tallaajat, Helsinki).

Riitta Savolainen (kuvassa oikealla) voitti viime vuonna FP40-luokan Suomen mestaruuden Joensuussa. Kuva: SFL / Hannu Sivonen

Kari Vesala (Talin Tallaajat) nappasi viime vuonna Joensuun SM-kilpailuista jo neljännen perättäisen 50-vuotiaiden Suomen mestaruutensa. Vesala on avannut myös kuluvan kauden upeasti kahdella kotimaisen kärkikiertueen osakilpailuvoitolla. 50-vuotiaissa naisissa (FP50) Kirsi Kaikkonen (Hangon Hyrskyt) saapuu Vihtiin puolustamaan viimevuotista mestaruuttaan.

60-vuotiaissa (MP60) mestaruuttaan puolustaa Markku Tohni (Pirkanmaan Frisbeegolf). 70-vuotiaissa (MP70) on mukana muun muassa viime vuoden hopeamitalisti Göran Nordström (EIF Discgolf). 

Nelipäiväinen kilpailu koostuu yhteensä neljä kierroksesta. Mestaruustaistot huipentuvat sunnuntaina 7.7.2019 pelattavaan viimeiseen kierrokseen.

Lisätietoja