10 päivää frisbeegolfin juhlaa — Euroopan suurin frisbeegolfkilpailu Sipoossa

Vuodesta 2013 asti järjestetty Tyyni kerää jälleen frisbeegolfin ystävät ympäri maailman yhteen. Kolmipäiväinen pääkilpailu ”Dynamic Discs Tyyni sponsored by Latitude 64” järjestetään 27.-29.6. Sipoossa ja sen lähikunnissa.

Tyynen päätapahtuma on kaikkien aikojen suurin Euroopassa järjestetty frisbeegolfkilpailu. Päätapahtumaan on ilmoittautunut yhteensä huikeat 971 pelaajaa. Edelliset ennätyslukemat tehtiin Tyynessä viime vuonna, jolloin mukana oli 756 pelaajaa.

”Tapahtuman osallistujamäärä on kasvanut vuosi vuodelta. Oheistapahtumineen Tyynen kokonaisosallistujamäärä kohoaa tänä vuonna yhteensä yli tuhannen”, Tyynen tapahtumakoordinaattori Juha Kytö arvioi.

Nimekkäimpien osallistujien joukossa ovat muun muassa maailman rankinglistan ykkönen Eagle Wynne McMahon (Yhdysvallat), avoimen luokan hallitseva Euroopan mestari Simon Lizotte (Saksa) sekä naisten avoimen luokan EM-pronssimitalisti Kristin Tattar (Viro). Kotimaan kärkipelaajista mukana ovat muun muassa viime vuoden EM-hopeamitalisti Seppo Paju (Frisbeegolfseura 7k, Turku) ja EM-pronssimitalisti Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat, Laukaa).

Päätapahtumaan osallistuu yhteensä noin 300 ulkomaalaista pelaajaa 16 eri maasta.

”Pelaajajoukko on todella kansainvälinen. Esimerkiksi naisten avoimen luokan kilpailuun osallistuu pelaajia Suomen lisäksi kahdeksasta muusta maasta, muun muassa Yhdysvalloista ja Thaimaasta saakka”, Kytö kertoo.

Tapahtumia kuudella eri radalla

Tapahtumana Tyyni tunnetaan yhteisöllisyydestään, ja tapahtumaan osallistumisesta on muodostunut monelle frisbeegolfin ystävälle vuosittainen perinne. Yhteistyöllä on suuri merkitys myös tapahtuman järjestelyissä.

”Tapahtuma on upea osoitus useiden eri tahojen yhteistyöstä. Pääjärjestäjä Natural Born Disc Golferin lisäksi mukana on muun muassa neljä eri frisbeegolfseuraa neljässä eri kunnassa, golfkenttä sekä hieno joukko yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoisia”, Kytö toteaa.

 

Tyyni järjestetään kuudella eri radalla: Sibbe Disc Golfissa Sipoossa, Nevas Golfissa Sipoossa, Söderkullan Kartanolla Sipoossa, Ford DGP:lla Tuusulassa, Kivikon frisbeegolfradalla Helsingissä sekä Keravan Keinukalliolla. Päätapahtumassa kaikilla radoilla pelataan noin klo 7-20 välisenä aikana torstaista lauantaihin.

Kisakylä sijaitsee Sibbe Disc Golfissa, Sipoon Söderkullassa. Kisakylässä pidetään avajaisseremonia keskiviikkona 26.6. kello 20 alkaen. Päätöspäivänä lauantaina 29.6. klo 18-23 kisakylässä järjestetään Tyyni Flymart, jossa esillä paljon yrityksiä, yrittäjiä sekä huippupelaajia.

Sosiaalisessa mediassa:

  • Tapahtuman Facebook-sivulle päivitetään livelähetyksiä sekä muita kisatunnelmia
  • Instagram: @tyynidiscgolf
  • Aihetunnisteet: #tyyni #tyyni2019