Sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailut vauhtiin Oulun Pikkaralassa

Oulun Pikkaralassa pelattiin tänään sekaparifrisbeegolfin SM-kisojen kaksi ensimmäistä kierrosta. Ensimmäiset kierrokset pelattiin best/tough shottina. Ensimmäisellä kierroksella väylät 1-9 pelattiin best shottina, ja väylät 10-18 tough shottina. Toisella kierroksella vaihdettiin, ja väylät 1-9 pelattiin toughina ja 10-18 bestinä. Lauantain kierrokset pelattiin loistavassa aurinkoisessa säässä, ja tuuli piti mäkäräiset ja hyttyset mukavasti loitolla. 

Ensimmäisen kierroksen jälkeen avoimen luokan kärjessä olivat Puskaputtaajia edustavat Tinja Väisänen ja Väinö Mäkelä tuloksella 55 (5 alle par). Toisella sijalla olivat Hannele Määttä ja Jarmo Aulu (Tomoottajat Disc Golf, Kankaanpää), vain yhden heiton päässä kärkikaksikosta. Ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla kolmannella sijalla olivat Laineen siskokset pareineen, eli Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden Sonja Laine ja Lauri Lehtinen sekä Heidi Laine (Mikkelin Frisbeegolf) ja Timi Järvenpää (Tampereen frisbeeseura). 

Kärkikortti: Tinja Väisänen, Väinö Mäkelä, Jarmo Aulu ja Hannele Määttä. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

 

Toisella kierroksella asetelmat muuttuivat. Päätöskierrokselle kärjessä suuntaavat Määttä ja Aulu, yhteistuloksella 120 heittoa (0) ennen Väisästä ja Mäkelää, jotka ovat vain yhden heiton päässä. Kolmatta sijaa pitävät hallussaan Laine ja Lehtinen, yhteistuloksella 122 (+2). Kolme paria kahden heiton sisään tarkoittaa jännittävää viimeistä kierrosta. 

Hannele Määttä. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

 

MP40-luokassa kärkipaikkaa ensimmäisen kierroksen jälkeen piti Talin Tallaajien pari Kristiina Sylman ja Tommi Nyberg, tuloksella 64 heittoa (+4). Frisbeegolfseura Kouvolan Lentäviä Lautasia edustavat Riitta Savolainen ja Kalle Lehto olivat toisella sijalla vain kahden heiton päässä. Vain heiton päässä kouvolalaisista, kolmannelta sijalta löytyivät Jenni Grönvall (Frisbeegolfseura Sankariheittäjät, Helsinki) ja Jori Löytynoja (BSC Disc Golf Team, Oulu).

Kristiina Sylman. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

 

Toisella kierroksella luokan puolustavat Suomen mestarit Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf) ja Riku Tähtinen (Mikkelin Frisbeegolf) pelasivat hienosti 65 heiton (+5) kierroksen, ja nousivat tuloslistalla kakkospaikalle. Kärjessä jatkavat Sylman ja Nyberg yhteistuloksella 128 (+8).

Kuva: SFL / Kajsa Wickström

 

MP50-luokassa Kirsi Kaikkonen (Hangon Hyrskyt) ja Heikki Savolainen (Talin Tallaajat) selvittivät haastavan radan tuloksella 71 (+11) ja tarrasivat kiinni kilpailun kärkipaikkaan. Toisena olivat Tuula Alatalo-Hussein (Haapaveden Urheilijat) ja Eero Achrén (Urheiluseura Ruukin Into) ja kolmantena Puskaputtaajia edustavat Paula Hiironen ja Tero Koivu.

Kaikkonen ja Savolainen jatkoivat hienoja otteita toisella kierroksella, ja lähtevät finaalikierrokselle tukevassa johdossa tuloksella 140 heittoa (+20). Toiselle sijalle iltakierroksella nousivat Hiironen ja Koivu, Alatalo-Hussein ja Achrén ovat kolmantena.

MJ18-luokassa nähdään näissä kisoissa yksi pari, Silva Saarinen (Riihimäen Frisbeegolf) ja Veeti Sorsa (ReTee, Janakkala). Kaksikon ensimmäisen kierroksen tulos oli 78 heittoa (+18). Erikoismaininta parille kolmannelle väylälle otetusta pirkosta! Tänään saariväylä osoitti olevansa yksi radan vaikeimmista – siitäkin huolimatta, että sillä on mittaa vain 80 metriä alamäkeen. Avauspäivän jälkeen Saarisen ja Sorsan lukemat ovat 157 heittoa (+37).

Kuvat: SFL / Kajsa Wickström

 

Kisat jatkuvat sunnuntaina klo 9.30, ja avoimen luokan kolme parasta paria lähtevät kierrokselle klo 12.30. Yleisö on tervetullut seuraamaan kilpailuja Pikkaralaan. 

Tulospalvelu Disc Golf Metrixissä.

Teksti ja kuvat: Kajsa Wickström