Sekaparifrisbeegolfin Suomen mestaruudet ratkotaan viikonloppuna Oulussa

Historiassaan kahdeksannet sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailut järjestetään 15.-16.6.2019 Oulussa Pikkaralan frisbeegolfradalla. Kilpailuiden järjestävä seura on Oulun frisbeeseura ry.

Parifrisbeegolfissa kilpaillaan nimensäkin mukaisesti parina. Sekaparifrisbeegolfissa parin muodostavat miesten luokassa ja naisten luokassa kilpailevat pelaajat. Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan yhteensä 41 paria neljässä eri luokassa.

Avoimessa luokassa korkeimmilla yhteenlasketulla ratingpisteillä kilpailuun osallistuvat laukaalaisseura Puskaputtaajia edustavat Tinja Väisänen ja Väinö Mäkelä. Järjestävän seuran pelaajista mukana ovat muun muassa Jenni Eskelinen ja Arttu Engström. Eskelinen ja Engström ovat yhteisratinglistalla kolmantena. Viime vuonna Laukaassa kaksikko sijoittui vastaavassa kilpailussa kuudenneksi.

Väinö Mäkelä (kuva: SFL / Toni Laitiala) ja Tinja Väisänen (kuva: SFL / Juuso Koro) suuntaavat sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailuihin korkeimmalla yhteenlasketulla ratingilla.

 

40-vuotiaiden luokassa kilpailevat viimevuotista Suomen mestaruuttaan puolustavat Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf) ja Riku Tähtinen (Mikkelin Frisbeegolf). Haasteen kaksikolle saapuvat heittämään muun muassa viime vuonna SM-hopealle sijoittunut Puskaputtaajien pari Kirsi Korpimäki ja Sami Väisänen sekä helsinkiläisseura Talin Tallaajien pronssipari Kristiina Sylman ja Tommi Nyberg.

50-vuotiaiden mastersluokassa kilpaillaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa sekaparifrisbeegolfin Suomen mestaruudesta. Korkeimmalla yhteisratingilla kilpailuun starttaavat Kirsi Kaikkonen (Hangon Hyrskyt) ja Heikki Savolainen (Talin Tallaajat). Alle 18-vuotiaiden junioriluokassa pelaavat Silva Saarinen (Riihimäen Frisbeegolf) & Veeti Sorsa (ReTee, Janakkala). Saarinen sijoittui viime vuonna samaisessa luokassa SM-hopealle yhdessä Peetu Jokivirran kanssa. 

Viime vuonna Pikkaralan radalla kilpailtiin muun muassa kotimaisella pro-tourilla. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

Parit pelaavat kaksi kierrosta lauantain aikana. Sunnuntaina finaalikierros pelataan väliaikalähdöin klo 9.30 alkaen. Avoimen luokan neljä kärkiparia suuntaavat päätöskierrokselle viimeisinä klo 12.40 ja 12.50.

Kilpailun aikataulu ja tulospalvelu

Pelimuodot

Parifrisbeegolfissa kilpaillaan nimensäkin mukaisesti parina. Kilpailijat kiertävät rataa kahden kisaparin muodostamissa ryhmissä, joissa vastinparit tuomaroivat pelikumppaniensa peliä.

Kilpailussa on käytössä kolme eri pelimuotoa: 

  • ”Alternate shot”-pelimuodossa parin pelaajat heittävät vuorotellen. Toinen parista jatkaa aina siitä, mihin parin toisen osapuolen heittämä kiekko on jäänyt.
  • ”Tough shot”-muodossa molemmat parin pelaajat heittävät avausheitot, minkä jälkeen samassa ryhmässä oleva toinen pari määrää, kummalta kiekolta pari jatkaa peliä. Näin jatketaan, kunnes kiekko on korissa.
  • ”Best shot”-muodossa parin molemmat pelaajat niin ikään heittävät molemmat avausheitot, mutta pari saa itse päättää, kumman kiekolta he jatkavat peliä. Näin jatketaan, kunnes kiekko on korissa.