Amateur Series -SM-karsintakilpailu huipentui Oulussa — suomalaismenestystä EuroTourilla

Kauden 2019 kolmas Amateur Series -SM-karsintakilpailu huipentui tänään sunnuntaina Oulussa Hiirosen frisbeegolfradalla. SM-karsintakilpailussa kunkin luokan parhaille on jaossa paikkoja amatööriluokkien ja junioreiden omiin, kesän lopulla pelattaviin SM-kilpailuihin. Viikonloppuna on kilpailtu muuallakin, muun muassa EuroTourilla Norjassa ja National Tourilla Yhdysvalloissa.

Amateur Series -SM-karsintakilpailuissa FA1-luokkaa avauspäivän jälkeen johtanut Terhi Tuorilainen (Arctic Circle Disc Golf, Rovaniemi) piti asemansa kilpailun loppuun saakka. Hiirosen Amateur Seriesin voitto irtosi yhteistuloksella 204 heittoa (+24). Toiseksi sijoittui Oulun frisbeeseuran Mervi Syväluoma ja kolmanneksi niin ikään Oulun frisbeeseuraa edustava Kajsa Wickström.

Terhi Tuorilainen. Arkistokuva: SFL / Marika Salmi

MA1-luokassa kohti finaalikierrosta suunnattiin jännittävistä asetelmista. Juha Kehusmaa (Oulun frisbeeseura) piti kilpailun kärkipaikkaa hallussaan, Ville Tsurkin (Oulun frisbeeseura) oli toisena ja Tero Hyvönen (Oulun frisbeeseura) kolmantena. Eero Dahl (ReTee, Janakkala) ja Riku Annola (BSC Disc Golf Team, Oulu) olivat avauspäivän jälkeen jaetulla neljännellä sijalla, vain yhden heiton päässä Hyvösestä.

Viisikosta parhaassa päätöspäivän vireessä oli Dahl, joka tarrasi viimeisten väylien aikana kiinni kilpailun ykköstilaan. Dahl vei lopulta voiton yhteistuloksella 171 heittoa (-9). Taisto voitosta oli kuitenkin tiukka: hopealle sijoittunut Annola jäi Dahlista vain yhden heiton päähän ja kolmanneksi sijoittunut Kehusmaa puolestaan kahden heiton päähän.

Jooa Saari huippuvireessä myös päätöspäivänä

Laukaalaisseura Puskaputtaajia edustava Jooa Saari jatkoi finaalipäivänä vahvoja otteitaan. Lauantaina koko pelaajajoukosta parhaan kierrostuloksen 48 heittoa (-12) pelannut Saari vastasi myös sunnuntain parhaasta tuloksesta (51, -9) Hiirosen radalla. Hienolla yhteistuloksella 151 heittoa (-29) irtosi voitto MJ18-junioriluokasta. Oulun frisbeeseuran Eerik Illikainen kiri sunnuntaina toiselle sijalle, kolmanneksi sijoittui seurakaveri Eetu Vähäkuopus.

MJ15-luokassa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen johtanut Samuli Rantanen (Liitokiekkoseura Mustavaris, Pori) vei voiton kotiin, toiseksi sijoittui Mikael Hautala (Frisbeegolf Ruka) ja kolmanneksi Elias Raitakari (Liitokiekkoseura Mustavaris). FJ15-luokassa Oulun frisbeeseuran nuori lupaus Jemina Koskela jatkoi nousujohteisia otteitaan ja pelasi päätöspäivänä viikonlopun parhaan kierroksensa.

Myös 40-vuotiaiden mastersluokissa avauspäivän jälkeen johtaneet Marja-Liisa Parviainen (Oulun frisbeeseura) ja Jouni Räinä (Oulun frisbeeseura) säilyttivät kärkitilansa kilpailun loppuun saakka. MA50-luokassa Eero Achren (Urheiluseura Ruukin Into, Siikajoki) vastasi päätöspäivänä parhaasta kierrostuloksesta ja kiri Amateur Series -voittoon.

Suomalaismenestystä EuroTourilla — Paju toisena Oregonissa

Viikonlopun aikana kilpailtiin myös EuroTourin neljännen osakilpailun Sula Openin merkeissä Norjassa. Avoimessa luokassa kilpailu voitosta oli äärimmäisen tasainen, sillä kaiken kaikkiaan kolme pelaajaa oli päätösväylän jälkeen tasapisteissä kilpailun kärjessä. Kilpailun voitto ratkottiin lopulta ratkaisupelissä, jossa pisimmän korren veti seuratasolla Tampereen frisbeeseuraa edustava Juhani Vainio. Jaetulle toiselle sijalle sijoittuivat Viron Silver Lätt ja Norjan Øyvind Jarnes.

Juhani Vainio. Arkistokuva: SFL / Toni Laitiala

Naisten avoimessa luokassa virolaispelaajat Kristin Tattar ja Anneli Tõugjas nappasivat kaksoisvoiton. Suomen Hannele Määttä sijoittui hienosti kolmanneksi.

Turkulaisseura Frisbeegolf 7k:ta kotimaan kentillä edustava Seppo Paju kilpailee puolestaan Yhdysvalloissa National Tourin osakilpailussa Oregonissa. Ennen päätöskierrosta Paju on upeasti toisena. Paju suuntaa kohti kilpailun finaalikierrosta kärkiryhmässä tänään sunnuntaina paikallista aikaa noin klo 12.30 (klo 22.30 Suomen aikaa).